Deputata Partidului ȘOR Reghina Apostolova, plasată sub control judiciar

Reghina Apostolova, deputată din partea Partidului ȘOR, a fost plasată sub control judiciar pentru următoarele 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, joi, 19 septembrie, în lipsa acesteia, care rămâne internată la spital.

Anunțul a fost făcut pentru ZdG de către ofițera de presă a Procuraturii Anticorupție, Cătalina Bogonos.

Apostolova a fost reținută luni, 16 septembrie, după ce, în aceeași zi, a rămas fără imunitate parlamentară, cu votul a 56 de deputați. În aceeași zi a rămas fără imunitate și a fost reținută și colega sa de partid, Marina Tauber, care în prezent se află în arest la domiciliu.

Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, cele două deputate ar fi participat, împreună cu șeful lor de partid, Ilan Șor, la devalizarea sistemului bancar.

Discursul procurorului general interimar, Dumitru Robu, în plenul Parlamentului:

Sunt probe precum că deputații Marina Tauber și Reghina Apostolova, începând cu 17 august 2012, au participat activ la devalizarea băncii. Marina Tauber, fiind acționar la Unibank, a creat condițiile necesare ca Ilan Șor să poată devaliza banca. Astfel, cele doua deputate au participat activ la frauda bancară. Astfel, în baza articolelor prevazute de lege cer ridicarea imunității parlamentare celor două deputate în scopul evitării, nimicirii probelor. Încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterea în judecată penală a deputaților în Parlamentul Republicii Moldova Marina Tauber și Reghina Apostolova”, a declarat Robu luni, 16 septembrie, în plenul Parlamentului R. Moldova.

Reghina Apostolova se numără printre persoanele private care, în 2013, au cumpărat acţiuni la Banca Socială şi Unibank pe bani împrumutaţi de la off-shore-uri britanice, folosind conturi în banca letonă ABLV Bank. Într-o dezbatere de la PRO TV Chişinău, Apostolova a declarat că a rambursat toate creditele şi că nu are probleme cu legea.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *