Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputat ACUM, după mesajul șefului…

Deputat ACUM, după mesajul șefului fracțiunii PSRM: „Obișnuiți-vă cu democrația”

Deputatul Dumitru Alaiba susține că este firesc să existe și opinii diferite în interiorul guvernării, pentru că „așa e democrația”.

„Oamenii liberi au opinii diferite, nu sunt totdeauna de acord unii cu alții, insistă pe propriile viziuni. Se discută mult pe interior, iar atunci când o opinie nu are succes pe interior (iar asta e inevitabil), ea va ieși, aproape inevitabil, în exterior ca și opinie separată. Și nimic din asta nu e sfârșitul lumii”, scrie reprezentantul ACUM pe pagina sa de Facebook.

Alaiba menționează că opiniile oamenilor trebuie să fie respectate, „în special opiniile cu care nu ești de acord”.

„Eu de o mie de ori mai mult prefer această situație scenariului alternativ, când stau toți la masă cuminți și tac, intră șeful în cabinet, spune cum facem și cum spunem, nimeni nu obiectează, deși simt că șeful spune o tâmpenie, și s-a închis ședința. Asta e ceea contra ce am luptat, nu ceea ce construim. Democrația e gălăgioasă, haotică, dezorganizată. Ea deseori dezamăgește. Dar anume democrația are o capacitate imensă de autocorectare”, conchide parlamentarul.

Anterior, copreședinta ACUM, Maia Sandu, a declarat că „fiecare votează cum consideră” și „e dreptul lor să facă declarații”.

„Eu cred că sunt momente în care trebuie ca să fie votate propunerile împreună, dacă ne asumăm o misiune dificilă, de exemplu, atunci când a fost votat președintele Parlamentului și Guvernul, da, a fost un vot dificil, dar cred că trebuia să fie asumat acest vot colectiv. În rest, și în PAS uneori sunt voci sau deputați care nu votează”, a afirmat Sandu.

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Vlad Batrîncea, a scris astăzi, 8 august, că acordul politic cu blocul ACUM, „unde vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării”, trebuie să fie semnat de urgență, săptămâna viitoare, „pentru a exclude astfel de situații, care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”.

Mesajul acestuia este susținut de Igor Dodon.

Anterior, deputatul ACUM Octavian Țîcu, care nu a semnat înțelegerea temporară între cele două entități politice, a declarat că un nou acord între ACUM și PSRM nu va fi susținut de foarte mulți deputați.