De ce nu a fost înregistrat la CEC Partidul Politic „ȘOR”

Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a înregistrat, în cadrul ședinței de astăzi, 3 ianuarie, candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul R. Moldova pentru circumscripția națională din partea Partidului Politic „ȘOR”, pentru că au fost identificate mai multe neconformități. Lista propusă de Partidul Politic „ȘOR” include 51 de candidați electorali, inclusiv, președintele partidului, Ilan Șor.

Potrivit membrilor CEC, reprezentanții partidului au încălcat propriul regulament, fiind înregistrate abateri privind atribuțiile președintelui partidului.

Membrul CEC Vasile Gafton a precizat că partidul nu și-a respectat propriul statut. „Conform normelor, președintele aprobă, semnează și prezintă organelor electorale lista candidaților, dar aici nu este semnătura președintelui, ei nu și-au respectat propriul statut”, a precizat Gafton.

Președinta CEC, Alina Russu, a menționat că în rest, toate documentele necesare au fost prezentate. „Subiectul va fi examinat la următoarea ședință. Neconformitățile identificate pot fi corectate până pe 24 ianuarie”, a declarat președinta CEC.

Lista propusă de Partidul Politic „ȘOR” include 51 de candidați electorali, inclusiv, președintele partidului, Ilan Șor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    De ce nu a fost înregistrat la CEC Partidul Politic “ȘOR”? Pe de o parte este greu de spus, deoarece TOTUL HOTĂRĂȘTE STĂPÂNUL MOLDOVEI, TALPA IADULUI PLAHOTNIUK. Pe de altă parte, nici nu mai contează. Escrocul Ilan Șor este între ******* Talpei Iadului Plahotniuk, iar partidul “ȘOR” este în întregime controlat de el. Oricum voturile care merg la Șor sau pot merge la Șor vor ajunge pentru
    Talpa Iadului Plahotniuk sau pentru monstrul mancurt Dodon. Cel mai probabil este o fumigenă á la Talpa Iadului Plahotniuk și Partidul Politic “ȘOR” în ultimul moment va fi înregistrat.

  2. Cetatean european

    Un partid care reprezimtă numele unei persoane, nu al unei doctrine, așa cum se intâmplă în lumea democratică. La moldoveni ca la nimeni… Șor si-a tras partid, Plahorniuc are și el un partid personal, Usatîi la fel. Intr-o societate bolnavă încă de comunism, căreia pare să-i convină de minune moldovenismul sovietic, cei cu dare de mână își fac partide pentru a se pune la adăpost în fața legilor de la care ei se sustrag. Această perspectivă este sumbră pentru deja eșuata societate moldovenistă a R. Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *