De ce Dodon a fost singurul șef de stat străin, prezent la Parada din 9 mai de la Moscova?

Igor Dodon, președintele R. Molodova, a fost singurul șef de stat străin care a participat la Parada de 9 mai de la Moscova. Dmitri Peskov, purtatorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a explicat lipsa altori șefi de stat străini la Parada din Piața Roșie a Moscovei, scrie mk.ru.

„În acest an, celebrarea nu a fost una aniversară, de aceea nici nu am invitat alți oficiali străini. Singurul invitat a fost președintele R. Moldova, Igor Dodon, care a fost invitat de Vladimir Putin în timpul întrevederii de la Biskek, în cadrul summit-ului CSI”, a subliniat Peskov.

În anul 2005, la parada de Ziua Victoriei de la Moscova, au participat numeroși lideri de state, între care președintele Franței, Jacques Chirac; președintele SUA, George Bush, precum și mai mulți lideri ai statelor CSI.

În acest an, la paradă a participat doar președintele R. Moldova, Igor Dodon. Pentru prima dată, de 15 ani încoace, un președinte al R. Moldova vizitează Moscova de 9 mai. Prima vizită a lui Igor Dodon la Moscova a avut loc la 17 ianuarie curent, iar cea de-a doua – la 17 martie.

Potrivit presei rusești, Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației (Rospotrebnadzor) a anunțat că va permite importuri a 20 de feluri de vinuri, care au fost interzise pe piața Federației Ruse încă în anul 2013, când Ghenadi Onișcenko, șesul de atunci al Rospotrebnadzor, le-a comparat cu o vopsea pentru gard.

Sursa foto: TASS, ibigdan.livejournal.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Traian

    De ce a mers Dodon la Moscova? Pentru ca este singura sluga oficiala a lui Putin. Orice explicatie a lui Dodon nu are nici o valoare. New injoseste ca popor si ne rusifica de la o zi la alta. Sa se duca acolo si sa ramana definitiv, daca ii este atat de drag de Putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *