Cu ce realizări s-a lăudat Pavel Filip la Bruxelles

În cadrul vizitei de lucru de la Bruxelles, unde participă la evenimentele consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic, Pavel Filip a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk. Premierul s-a lăudat în fața oficialui cu rezultatele guvernării democrate, menționând că este important ca viitoarea coaliție de guvernare să fie ferm angajată pe implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, premierul a reiterat că integrarea europeană și implementarea Acordului de Asociere este o prioritate strategică a Republicii Moldova.

„Din 2016, când am preluat mandatul, am promovat consecvent reformele bazate pe Acordul de Asociere. În mod special aș evidenția rezultatele înregistrate în domeniile economic, bugetar-fiscal și financiar-bancar. Totodată, vom  continua eforturile de consolidare în domeniul justiției și implementarea principiilor bunei guvernări”, a spus Pavel Filip.

Din comunicatul Guvernului lipsește însă și opinia oficialului cu care premierul a avut un dialog. Serviciul de presă al Guvernului nu a inclus în comunicat niciun citat al Președintelui Consiliului European, sau vreo concluzie a acestuia în urma întrevederii cu Pavel Filip.

Foto: gov.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *