Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cu ce realizări s-a lăudat…

Cu ce realizări s-a lăudat Pavel Filip la Bruxelles

Foto: gov.md

În cadrul vizitei de lucru de la Bruxelles, unde participă la evenimentele consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic, Pavel Filip a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk. Premierul s-a lăudat în fața oficialui cu rezultatele guvernării democrate, menționând că este important ca viitoarea coaliție de guvernare să fie ferm angajată pe implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, premierul a reiterat că integrarea europeană și implementarea Acordului de Asociere este o prioritate strategică a Republicii Moldova.

„Din 2016, când am preluat mandatul, am promovat consecvent reformele bazate pe Acordul de Asociere. În mod special aș evidenția rezultatele înregistrate în domeniile economic, bugetar-fiscal și financiar-bancar. Totodată, vom  continua eforturile de consolidare în domeniul justiției și implementarea principiilor bunei guvernări”, a spus Pavel Filip.

Din comunicatul Guvernului lipsește însă și opinia oficialului cu care premierul a avut un dialog. Serviciul de presă al Guvernului nu a inclus în comunicat niciun citat al Președintelui Consiliului European, sau vreo concluzie a acestuia în urma întrevederii cu Pavel Filip.

Foto: gov.md