Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine este candidatul PDM în…

Cine este candidatul PDM în circumscripția nr. 33 care cuprinde suburbiile capitalei

Președintele interimar al Partidului Democrat, Pavel Filip a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova că PDM va participa atât la alegerile locale generale, cât și la alegerile parlamentare. Acesta a mai precizat că partidul ar putea înregistra „un scor nu mai prost” decât cel înregistrat la alegerile din 2015.

Pavel Filip a menționat că democrații nu au identificat încă un candidat pentru funcția de primar general al capitalei, însă au selectat deja un candidat în circumscripția nr. 33, care a fost câștigată de Andrei Năstase la alegerile parlamentare din 24 februarie. În această circumscripție ar urma să fie înaintat fostul deputat Veaceslav Nedelea.

„Am identificat candidatul pentru circumscripția nr. 33. Acesta va fi colegul nostru, Veaceslav Nedelea. Urmează în zilele următoare să identificăm candidatura pentru diasporă”, a spus Filip, care a mai precizat că nu s-a luat o decizie cu privire la participarea PDM în circumscripția care cuprinde regiunea transnistreană.

Veaceslav Nedelea este, în prezent, consilier municipal, după ce în februarie a pierdut în circumscripția 27.  Anterior, Nedelea a fost director al Direcției Poșta Chișinău. În Parlament a ajuns în mai 2018, din postura de administrator principal interimar al Zonei Antreprenoriatului Liber „Expo-Business-Chișinău”, fiind desemnat în această funcţie de către Guvernul Filip, la începutul anului 2016. Nedelea a activat anterior și la Întreprinderea de Stat CRIS „REGISTRU”, dar și la SA „Moldtelecom”. În perioada 2004 – 2007 acesta a ocupat fotoliul de primar interimar de Durlești.

Conform profilului realizat în cadrul inițiativei civice „Pentru un Parlament Curat”, deși a activat preponderent în instituții de stat, Veaceslav Nedelea a dobândit o avere de milioane. El conduce, conform informațiilor din declarația de avere și interese personale un automobil de marcă Land Rover care valorează 111,8 mii de euro (peste 2 milioane de lei). Mașina a fost achiziționată în 2018, după ce candidatul la funcția de deputat a vândut un alt automobil de aceeași marcă, dar care valora 87 de mii de euro. Familia Nedelea deține în proprietate patru terenuri intravilane, obținute în 2011, două apartamente, cumpărate în 2005 și 2013 și cote părți din două garaje. Pe lângă automobilul Land Rover achiziționat în 2018, familia Nedelea mai are un Nissan Qashqai fabricat și cumpărat în 2015, dar și o motocicletă.

Veaceslav Nedelea a finanțat PDM în ultimii ani. El a donat 30 de mii de lei în 2010. În campania electorală din noiembrie 2014, Veaceslav Nedelea a contribuit cu suma de 10 mii de lei, iar soția sa, Claudia, cu alți 5 mii de lei.