Chiril Gaburici este așteptat mâine în Parlament

Chiril Gaburici, proaspătul ministru al Economiei și Infrastructurii, este așteptat mâine, 23 februarie, la ora 12:00, în Parlament pentru a răspunde la întrebări despre situația economiei naționale și perspectivele de dezvoltare. Asta după ce, la 15 februarie curent, un grup de deputați ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova au înaintat o moțiune simplă asupra politicii interne în domeniul economiei, realizate de Ministerul Economiei și Infastructurii, condus de ministrul Chiril Gaburici.

Deputatul socialist Vasile Bolea, cel care a dat citire actului în ședința Parlamentului, a declarat că obiectul moțiunii îl constituie „situația dezastruoasă” în care se află economia țării și politica din 2017 a Ministerului, care ar fi „de supraimpozitare și de tăiere a investițiilor capitale”. De asemenea, socialiștii au solicitat să fie analizate și tarifele pentru serviciile locativ-comunale, gazele naturale și alte tarife.

Moțiunea simplă exprimă poziția Parlamentului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, într-o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Moțiunea simplă poate fi înitiată de cel puțin 15 deputați. Conform procedurii legislative, moțiunea simplă este examinată în Comisia de profil care prezintă plenului Parlamentului avizul asupra acesteia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    Gaburică, tu ai toată încrederea Coordonatorului și n-ai de ce te teme! Apropo, tulucii ceia din Parlament tot de Coordonator sunt puși! Tu trebuie doar să participi la un spectacol de bâlci pentru “rumâni” și gata. Da dacă întreabă de diploma de bacalaureat, spune-le că bacalaureatul degrabă va fi anulat, așa că pot de pe acum să-și folosească diplomele ca hârtie de veceu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *