Ce spune Maia Sandu despre construirea unui aeroport la Ceadâr-Lunga, așa cum a promis Irina Vlah

Șefa Guvernului de la Chișinău, Maia Sandu, afirmă că despre posibilitatea ca în orașul Ceadâr-Lunga să fie construit un aeroport, așa cum le promitea bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, alegătorilor, ar putea exista discuții doar după o analiză minuțioasă a inițiativei.

Premierul a precizat că propuneri în acest sens au fost enunțate și privind localitățile Bălți și Mărculești.

„Guvernul trebuie mai întâi să vadă cifre concrete, numărul de pasageri. Sunt investiții mari, vom discuta despre asemenea chestii, dar o decizie de acest gen trebuie să aibă drept fundament analiza economică. Trebuie să privim lucrurile în ansamblu, după care să decidem”, a declarat aceasta în cadrul unui interviu acordat pentru portalul nokta.md.

De asemenea, pentru aceeași sursă, Maia Sandu a subliniat că relațiile dintre Chișinău și Comrat nu trebuie să depindă de „relațiile premierului cu bașcanul sau alte persoane, pentru că nu este corect, trebuie să fie mecanisme instituționale”.

La fel, ea a menționat UTA Găgăuzia și Chișinăul au priorități comune privind calitatea serviciilor, creșterea economică, calitatea guvernării în general și speră că „autonomia ne va sprijini în implementarea reformelor la nivel național, pentru că este important pentru toată țara”.

În campania electorală pentru alegerea guvernatorului UTA Găgăuzia, Irina Vlah a promis să deschidă un aeroport modern „pentru zboruri internaționale de pasageri și mărfuri” la Ceadâr-Lunga.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a afirmat că ar trebui să mai avem un aeroport sau două, „unul la nord și altul la sud”, pentru că în Chișinău „avem monopol”.

Foto: gov.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *