Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Irina Vlah promite să deschidă…

Irina Vlah promite să deschidă un aeroport la Ceadîr-Lunga și o centrală electrică la Vulcănești

Irina Vlah, candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei, promite că va construi în regiune un aeroport modern destinat transportului de pasageri și de mărfuri. De asemenea, Vlah intenționează să construiască și o centrală electrică în or. Vulcănești, transmite Gagauzinfo.

„În timpul apropiat, în Ceadîr-Lunga va fi deschis un aeroport modern, capabil să primească zboruri internaționale de pasageri și de mărfuri. La 18 octombrie, în timpul vizitei sale oficiale în Găgăuzia, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat această idee cu președintele țării noastre, Igor Dodon. Bazându-se pe susținerea Turciei, noi vom atrage investitorii și vom construi un aeroport bazat pe un parteneriat privat și de stat”, a declarat Irina Vlah.

De asemenea, Vlah a menționat și despre construcția unei centrale electrice în or. Vulcănești.

„Suntem pur și simplu obligați să folosim locația de tranzit a orașului în sistemul energetic care leagă Rusia și Ucraina de România și întreaga regiune balcanică. Vom construi o centrală electrică modernă în Vulcănești pentru a satisface consumul de energie electrică a Găgăuziei, precum și pentru a exporta energie electrică în străinătate”.

Inițial, alegerile pentru noul bașcan au fost programate pe 19 mai, însă Adunarea Populară a Găgăuziei a amânat desfășurarea alegerilor până pe 30 iunie.

Sursă foto: g4media.ro