Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Ce a spus Vadim Brînzan…

Ce a spus Vadim Brînzan despre situația economică din Moldova la ședința prim-miniștrilor țărilor CSI

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a participat pe 25 octombrie la lucrările Consiliului șefilor de Guverne ale statelor membre CSI, desfășurat la Moscova, Federația Rusă. Acesta a reprezentat Republica Moldova în locul prim-ministrei Maia Sandu, care urma să aibă o vizită la Moscova încă în vara anului curent, dar care nu a mai avut loc.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) anunță că pe ordinea de zi a șefilor de guverne au figurat subiecte precum digitalizarea, securitatea informatică, dezvoltarea sferei comerciale și economice, schimbul de mărfuri şi servicii şi impulsionarea investițiilor între țările-membre.

Potrivit instituției, ministrul Brînzan a reiterat interesul Republicii Moldova pentru valorificarea și diversificarea cooperării economice la nivel multilateral cu statele membre CSI și a menţionat că una din prioritățile Guvernului de la Chișinău este cooperarea cu statele membre CSI pentru asigurarea liberii circulații a mărfurilor, serviciilor și cetățenilor prin  înlăturarea barierelor comerciale pe piețele statelor CSI. 

„În discursul meu am menționat despre situația economică actuală din țara noastră și am reiterat interesul Republicii Moldova pentru valorificarea și diversificarea cooperării economice la nivel multilateral cu statele membre CSI. Le-am spus oficialilor că sarcina principală a țării noastre este să curățim sistemul pe care l-am moștenit și că agenda Guvernului este concentrată pe reforma sistemul judiciar, care în cea mai mare parte a afectat încrederea cetățenilor în instituția statului și a vulnerabilizat economia pe toate sectoarele”, scrie pe pagina sa de Facebook ministrul, precizând că la Moscova a semnat o serie de acorduri multilaterale, ce se referă la diverse domenii: dezvoltarea zonei de liber schimb cu țările CSI, combaterea traficului de droguri, politica antitrust.

Următoarea ședință a Consiliului de Miniștri din țările CSI va avea loc pe 29 mai 2020, la Tașkent, Uzbekistan.