Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Câți bani vor fi scoși…

Câți bani vor fi scoși din bugetul de stat pentru întâlnirea delegațiilor străine

Cabinetul de miniștri a aprobat propunerea lui Octavian Armașu, ministrul Finanțelor, privind Regulamentul de utilizare a mijloacelor financiare pentru deservirea delegaţiilor şi persoanelor oficiale străine.

„Еlаbоrarea prezentuIui proiect rezultă din necesitatea actualizării normelor financiare prevăzute pentru primirea și deservirea delegațiilor și persoanelor oficiale, suportate de către autoritățile/instituțiile finanțate din bugetul public nаțional. În pofida faptului că sumele pentru deservirea oficialilor au fost majorate, în anul 2014, cu circa 20-40%, se constată creșterea considerabilă a prețurilor la serviciile reglementate, fapt care implică necorespunderea limitelor admisibile de cheltuieli la realitățile existente. În acest sens, în scopul dezvoltării rеlаțiilоr cu раrtеnerii străini și formarea unei imagini pozitive ale R. Moldova pe palierul internațional, este necesar să majorăm volumul maxim de cheltuieli în acest scop”, a declarat ministrul Finanțelor.

„Văd că nu vrea nimeni să intervină… Haideți să trecem la alt subiect”, a spus premierul Filip.

Astfel, pentru președinții și premierii străini, R. Moldova este dispusă să cheltuie câte 8.000 de lei, iar pentru membri ai Guvernului, reprezentanţi ai organizaţiilor şi misiunilor internaţionale – se va cheltui peste 7000 de lei. Această sumă include: cadouri în valoare de 800 – 3000 de lei, mic dejun de 700-900 de lei, cocktail – 300-400 de lei, ceai/cafea – 150-200 de lei etc.