(VIDEO) Un deținut susține că poliția l-a adus bătut pe Andrei Braguța în celulă

Un deținut învinuit că l-ar fi bătut pe Andrei Braguța susține că de fapt acesta a fost adus bătut în celulă. Când deținuții ar fi strigat ca Braguța să fie scos din celulă, polițiștii ar fi refuzat să facă acest lucru.

„L-au bătut, l-au fărâmat și pe urmă l-au aruncat la noi în cameră. Noi ne-am apărat, dar pe el l-au vârât în cameră și poliția se uita de după ușă la ce se petrece. Poliția e vinovată de tot. Toți băieții strigau să-l scoată din cameră, ei nu voiau să-l scoată. El era bătut tare, el singur spunea cum l-au bătut”,  a spus Boris Bologan pentru crimemoldova.com.

Patru persoane au fost arestate în dosarul Braguța. Este vorba de  un codeținut și trei polițiști. Procurorul afirmă că polițiștii nu ar fi aplicat violența asupra lui Braguța, aceștia fiind învinuiți de faptul că au tolerat aplicarea violenței de către alți deținuți. Astfel, un codeținut  a fost arestat preventiv pentru un termen de 30 zile, iar alți trei polițiști au primit mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile. Pe 5 septembrie curent, a fost emis mandat de arestare  pentru încă un codeținut.

Amintim că Andrei Braguța a fost reținut pe 15 august 2017, după un incident cu poliția de patrulare. Potrivit procurorului, în momentul în care a fost oprit, tânărul era în stare de ebrietate. El a fost reținut pentru 72 de ore și dus în Izolatorul de Detenție Preventivă. Ulterior, a fost învinuit de aplicarea forței fizice asupra polițiștilor. Pe 18 august 2017 judecătorul i-a aplicat arest pentru 30 de zile. Drept urmare, acesta a fost transferat din Izolatorul de detenție provizorie în Penitenciarul nr. 13. De la apariția cazului în spațiul public, instituțiile de stat au făcut mai multe declarații contradictorii cu referință la circumstanțele în care persoana a fost reținută, starea de sănătate (prezența sau lipsa vătămărilor corporale, diagnoze medicale etc.), circumstanțele transferului în cadrul mai multor instituții de detenție (izolator de detenție, Penitenciar, spitalul de psihiatrie) dar și aplicarea violenței de către alți condamnați sau angajați ai Inspectoratului General al Poliției. Andrei Braguța a decedat în Penitenciarul „Pruncul” la 29 august curent.

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Lupul

  Că cei vinovați de moartea schizofrenicului trebuie să răspundă ca
  și cum ar fi fost fost perfect sănătos, nu poate exista vreo îndoială.
  Nu aveau nici un drept să-l condamne la moarte și imediat să-l și
  execute. Tâmpiții și-au folosit pentru asta atribuțiile de serviciu!

  Apropo pe hoțul Șor, care a furat peste un miliard de dolari din banii
  publicinimeni nu-l condamnă și nu-l execută, deși ar merita-o! Asta
  fiindcă Șor avut bani să-i dee lui Plahotniuc? Da schizofrenicul era cu
  buzunarele goale?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *