Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Percheziții la Hâncești și…

VIDEO Percheziții la Hâncești și Chișinău, într-un dosar de defrișare ilegală a peste 1400 de arbori, cu prejudicii de peste jumătate de milion de lei

Sursa: Captură foto PCCOCS

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI) și cei ai Direcției generale urmărire penală (DGUP), din cadrul Poliției, investighează un dosar de defrișare ilegală a peste 1400 de arbori din Hâncești, cu un prejudiciu de peste 680 mii de lei.

Pe dosar au fost autorizate 13 percheziții, în Hâncești și Chișinău, inclusiv la o fabrică de paleți din raionul Hâncești, precizează PCCOCS.

„Astfel, oamenii legii au depistat cantitățile de lemn fără acte de proveniență și au ridicat pentru cercetare documente contabile, registre neoficiale despre banii primiți și lemnul aflat în gestiune la întreprinderea de silvicultură din Hâncești. De asemenea, au fost depistate și zeci de copii ale actelor de identitate a persoanelor presupus interpuse, prin intermediul cărora au fost decontat/comercializat lemnul, precum și procuri de la primărie pentru eliberarea/vânzarea lemnului către alte persoane”, anunță reprezentanții Procuraturii.

Oamenii legii continuă investigațiile, pentru stabilirea altor aspecte ale faptelor cercetate și dispunerea unei soluții legale pe caz, timp în care părțile beneficiază de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.