Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ Vloggerul ce publica scene…

UPDATE Vloggerul ce publica scene cu caracter sexual pe platformele de internet, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, conform PCCOCS

Captură de ecran/Youtube

UPDATE: Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a declarat pentru Ziarul de Gardă că Vloggerul Dima White „a fost supus controlului judiciar, pentru 60 de zile, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana”. Procurorii PCCOCS urmează să conteste decizia.

Știrea inițială:

Vloggerul Dima White, reținut în iulie de oamenii legii, după ce a publicat scene cu caracter sexual pe platformele de internet, a fost surprins într-o parcare din sectorul Buiucani al capitalei. Un cititor ne-a expediat pe adresa redacției mai multe imagini în care apare tânărul.

Pe 30 august curent, arestul la domiciliu în privința vloggerului a fost prelungit cu încă 20 de zile.

Ziarul de Gardă a solicitat o reacție de la Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în legătură cu măsura preventivă aplicată în prezent vloggerului. Până la publicarea acestui articol nu am primit niciun răspuns. Îl vom publica imediat ce îl vom primi.

Pe 17 iulie 2023, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Direcției generale urmărire penală (DGUP) și cei ai Inspectoratului Național de Investigații (INI) anunțau despre reținerea, pentru 20 de zile, a vloggerului și Tik-Toker-ului „care recent a bulversat societatea prin filmarea fetelor în Chișinău contra bani, în timp ce avea contact fizic cu acestea, prin atingerea zonelor sensibile de pe corp”.

Ulterior, conform PCCOCS, acesta publica astfel de scene cu caracter sexual pe platformele de internet pe care are audiențe semnificative – Tik-Tok, Telegram, Instagram – de peste jumătate de milion de abonați. Totuși, deseori victimele nu cunoșteau că bănuitul urma să publice scenele pe aceste platforme. Dosarul investigat vizează cazul unei adolescente de 17 ani, din nordul republicii, a cărei mamă l-a denunțat, după ce i-a determinat fiica în schimbul sumei de 1500 de lei să-și arate sânii goi în fața camerei de luat vederi.

Măsura preventivă de arest la domiciliu în privința vloggerului a fost prelungită de două ori.

Anterior, deputatul Lilian Carp a sesizat Inspectoratul General al Poliției (IGP) despre apariția în mediul online a unor secvențe video, în care un bărbat folosește „limbaj necenzurat și îndeamnă tinere, inclusiv minore, la acțiuni perverse în locuri publice”, publicând ulterior înregistrarea video pe rețelele de socializare.