Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   „Undă verde” pentru Șor în…

„Undă verde” pentru Șor în Parlament. Când va avea loc următoare ședință de la CA Cahul

Ilan Șor a plecat din R. Moldova în aceeași perioadă cu Vladimir Plahotniuc

Cu patru zile înainte de alegerile parlamentare, la Curtea de Apel Cahul a fost programată o nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor. Primarul de Orhei și avocații săi nu s-au prezentat însă la ședință. Aceștia au depus o cerere prin care au solicitat amânarea ședinței pentru că Șor este în campanie electorală.

Din septembrie 2018, în dosarul lui Șor au fost amânate toate ședințele de judecată de la CA Cahul pe motiv că o expertiză solicitată de avocați nu a fost încă finalizată. Astăzi, 20 februarie, instanța urma să solicite urgentarea acestei expertize, doar că la ședință s-a prezentat doar procurorul, iar ședința a fost amânată.

Astfel, Ilan Șor ar urma să se prezintă în fața instanței tocmai peste o lună de la alegerile parlamentare, mai exact, pe 3 aprilie.

Cu două dosare penale, Şor candidează la parlamentare

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Anterior, pe nume lui Ilan Şor a mai fost deschis un dosar pentru abuz în serviciu la administrarea „Băncii de Economii” SA şi „Banca Socială” SA. Totuşi, deşi au trecut patru ani de când Şor a fost pus sub acuzare, acest dosar penal nu a fost încă trimis în judecată, PA invocând „complexitatea cauzei penale şi necesitatea cunoştinţelor speciale în domeniul financiar-bancar”.

Ilan Şor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll, ca fiind unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară. Condamnat în primă instanţă, Ilan Şor aspiră la un fotoliu de deputat în următorul Legislativ. Liderul Partidului „Şor” a degrevat recent din funcţia de primar de Orhei pentru a intra în campania electorală, asta în contextul în care mandatul de primar îi expiră în acest an.