Un procuror care a reținut un învinuit în timp ce încerca să evadeze a fost premiat

Procurorul care a evitat evadarea unui învinuit din penitenciarul din Bălți a fost încurajat de Consiliul Superior al Procurorilor. Solicitarea a venit din partea lui Igor Popa, adjunctul procurorului general. 

Pavel Guida, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii raionului Glodeni a primit insigna de piept, „iminent al Procuraturii” după ce a reușit să împiedice evadarea unui învinuit. Potrivit demersului, „la 21  noiembrie 2017, aproximativ la ora 09.15 min., adjunctul procurorului-șef al Procuraturii raionului Glodeni, Pavel Guida, aflându-se în preajma Penitenciarului nr.11 Bălți, a reținut un învinuit care, fiind escortat de poliția raionului Ungheni, ajungând la porțile Penitenciarului nr.11 Bălți, a profitat de neatenția polițiștilor, încercând să evadeze. Procurorul Guida, care se deplasa prin acea regiune, a observat tentativa de evadare și imediat a intervenit, imobilizându-l. Acesta ar fi fost un infractor periculos, aflându-se în stare de arest preventiv pentru fapte de viol, omor intenționat, fapte comise cu deosebită cruzime”, anunță procurorii, în hotărârea care justifică acordarea distincției. „În timpul reținerii, urmare a acțiunilor infractorului care a opus rezistență, procurorului nominalizat i-a fost fracturat un deget, fiindu-i acordate îngrijiri medicale. Astfel, fapta procurorului P. Guida de reținere a unui infractor periculos, se apreciază ca fiind o acțiune pătrunsă de spirit de sacrificiu”, și-a motivat Consiliul Superior al Procurorilor decizia de a-l încuraja pe procuror.

Insigna de piept „Eminent al Procuraturii” se acordă colaboratorilor Procuraturii care au o vechime în muncă de cel puțin 5 ani, inclusiv pentru merite deosebite în activitatea de prevenire și combatere a criminalității. Conform informațiilor de pe site-ul procuror.magistrat.md, Guida este procuror din 2007, iar în august 2017 a fost ales adjunct al procuraturii r. Glodeni.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *