Talmaci oferă detalii despre perchezițiile de astăzi la Primărie

Perchezițiile efectuate astăzi, 9 septembrie, de procuori la Direcția generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chișinău vizează actele eliberate de instituție pentru edificarea unei parcări supraetajate și a spațiului locativ pe un teren municipal de pe str. Mușatinilor din orașul Durlești.

Detaliile au fost oferite de către primarul interimar al capitalei Adrian Talmaci, după ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău.

„Compania „Exfactor” acolo dezvoltă un cartier întreg. Aceasta construiește și sistemul fluvial și strada din zona respectivă, etc. Totodată, în zona respectivă există o întreprindere, nu-mi amintesc cum se numește, care era gestionara unui bun imobil, care cândva era o parcare de aproximativ 19 ari de teren.
Există o decizie a CMC prin care gestionarului parcării i se permite să o supraetajeze. Astfel întreprinderea respectivă s-a adresat cu o cerere pentru eliberarea certificatului de urbanism prin care se solicită eliberarea certificatului de urbanism pentru proiectarea unei parcări supraetajate, cu încăperi comerciale și cu spații locative, apartamente”, a declarat Adrian Talmaci.

Potrivit acestuia, certificatul de urbanism a fost eliberat cu condiția ca beneficiarul să obțină de la CMC și modificarea deciziei care permite doar edificarea parcării supraetajate cu spații comerciale.

Primarul interimar a precizat că pe parcursul anului curent CMC a avut doar două ședință, pe când compania intenționa să demareze deja lucrările de construcție. Respectiv, pentru că subiectul nu a intrat încă pe agenda consilierilor, compania a solicitat eliberarea autorizației de construcție în etape: prima – pentru parcare supraetajată și spații comerciale, iar a doua – pentru edificarea blocului locativ.

Adrian Talmaci susține că procurorii au ridicat astăzi materialele care au stat la baza emiterii de către autoritățile municipale a certificatului de urbanism. Acesta susține că nu vede încălcări în acest caz, atât timp cât companiei nu i-a fost oferit dreptul de a ridica spații locative în baza autorizației de construcție a parcării supraetajate.

Potrivit unui comunicat al PG, perchezițiile de astăzi au avut loc în cadrul a trei cauze penale și vizează zece foști și actuali funcționari din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, persoane fizice și jurdice. Dosarele sunt deschise pentru crearea unei scheme infracționale privind obținerea ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă.

Citiți și:

Antet: foto simbol


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *