Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Talmaci oferă detalii despre perchezițiile…

Talmaci oferă detalii despre perchezițiile de astăzi la Primărie

Perchezițiile efectuate astăzi, 9 septembrie, de procuori la Direcția generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chișinău vizează actele eliberate de instituție pentru edificarea unei parcări supraetajate și a spațiului locativ pe un teren municipal de pe str. Mușatinilor din orașul Durlești.

Detaliile au fost oferite de către primarul interimar al capitalei Adrian Talmaci, după ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău.

„Compania „Exfactor” acolo dezvoltă un cartier întreg. Aceasta construiește și sistemul fluvial și strada din zona respectivă, etc. Totodată, în zona respectivă există o întreprindere, nu-mi amintesc cum se numește, care era gestionara unui bun imobil, care cândva era o parcare de aproximativ 19 ari de teren.
Există o decizie a CMC prin care gestionarului parcării i se permite să o supraetajeze. Astfel întreprinderea respectivă s-a adresat cu o cerere pentru eliberarea certificatului de urbanism prin care se solicită eliberarea certificatului de urbanism pentru proiectarea unei parcări supraetajate, cu încăperi comerciale și cu spații locative, apartamente”, a declarat Adrian Talmaci.

Potrivit acestuia, certificatul de urbanism a fost eliberat cu condiția ca beneficiarul să obțină de la CMC și modificarea deciziei care permite doar edificarea parcării supraetajate cu spații comerciale.

Primarul interimar a precizat că pe parcursul anului curent CMC a avut doar două ședință, pe când compania intenționa să demareze deja lucrările de construcție. Respectiv, pentru că subiectul nu a intrat încă pe agenda consilierilor, compania a solicitat eliberarea autorizației de construcție în etape: prima – pentru parcare supraetajată și spații comerciale, iar a doua – pentru edificarea blocului locativ.

Adrian Talmaci susține că procurorii au ridicat astăzi materialele care au stat la baza emiterii de către autoritățile municipale a certificatului de urbanism. Acesta susține că nu vede încălcări în acest caz, atât timp cât companiei nu i-a fost oferit dreptul de a ridica spații locative în baza autorizației de construcție a parcării supraetajate.

Potrivit unui comunicat al PG, perchezițiile de astăzi au avut loc în cadrul a trei cauze penale și vizează zece foști și actuali funcționari din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, persoane fizice și jurdice. Dosarele sunt deschise pentru crearea unei scheme infracționale privind obținerea ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă.

Citiți și:

Antet: foto simbol