Stoianoglo: „Mulți nu vor să fie adjuncți ai procurorului general”

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, numit în funcție săptămâna trecută, susține că are consultări cu oameni „onești și profesioniști”, dar „mulți nu vor” să ocupe fotoliile celor trei adjuncți.

„Nu își doresc din cauza politizării procesului. Și numirea procurorului general, și tensiunea asupra procuraturii, care a apărut în ultimul timp în spațiul public. Timp de trei luni, toată lumea numai despre asta a vorbit – funcția de procuror general, care este mai mult tehnică, el nu este politician și nu trebuie să intervină în politică, dar lumea e stresată puțin din această cauză”, a declarat el în fața presei.

Totuși, acesta dă asigurări că până la sfârșitul săptămânii va fi o nouă conducere a Procuraturii Generale.

„Planificăm și organizăm activitatea noastră”, a adăugat Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo a fost numit procuror general al Republicii Moldova la 29 noiembrie 2019.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *