Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șeful unei secții din cadrul…

Șeful unei secții din cadrul SRL ,,Chișinău-Gaz”, condamnat pentru luare de mită

Sursa: procuratura.md

Șeful sectorului de exploatare gaz Buiucani din cadrul SRL „Chișinău-Gaz”, învinuit de săvârșirea infracțiunii de luare de mită, a fost recunoscut vinovat, stabilindu-i o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 125 000 de lei, cu privarea dreptului de a ocupa funcții în instituțiile de stat și organizații comerciale pe un termen de 2 ani. Decizia a fost luată vineri, 3 noiembrie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, anunță Procuratura Anticorupție (PA) într-un comunicat de presă.

Cauza penală a fost pornită în luna mai 2023, de către Centrul Național Anticorupție, în temeiul unui denunț, iar potrivit materialelor, inculpatul, fiind în funcția de șef de sector exploatare gaz Buiucani din cadrul SRL ,,Chișinău-Gaz”, exercitându-și atribuțiile de serviciu, a depistat conectarea neautorizată a domiciliului denunțătorului la rețeaua de gaze naturale. Respectiv, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile și a nu demara procedura de aplicare a sancțiunilor și penalităților, a pretins și primit de la denunțător suma de 5 000 de euro, fiind reținut în momentul primirii banilor.

Judecarea cauzei a durat 5 luni, inculpatul recunoscându-și vina de comiterea faptei incriminate și, la cererea sa, cauza penală a fost examinată în baza probelor administrate la faza de urmărire penală.

Totodată, instanța a dispus trecerea mijloacelor bănești în sumă de 5 000 de euro, care constituie obiectul mitei, în bugetul de stat după definitivarea sentinței.

Sentința poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.