Șeful de la MAI, despre anchetele privind furtul miliardului: „Nu se pot baza prea mult pe raportul Kroll. S-a greșit”

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, afirmă că raportul Kroll nu va ajuta prea mult la depistarea persoanelor implicate în frauda bancară.

„Anchetele penale care sunt în derulare cu privire la furtul miliardului nu se pot baza prea mult pe raportul Kroll. Eu cred că s-a greșit foarte mult, în mod intenționat, cu tot felul de anchete internaționale. S-au cheltuit banii statului, s-au amânat procesele cât se poate de mult. Acum oamenii de la Procuratură încearcă să lipească puzzle cu puzzle ca să facă acest întreg tablou. Cei care au furat au avut grijă să lase cât se poate de mai puține urme. Nu uitați că s-a dat foc la o mașină, au murit niște oameni, acolo trebuie să se concentreze”, a declarat vicepremierul în cadrul ediției din 5 septembrie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Prima parte a raportului Kroll 2 a fost publicată la 4 iulie.

La 12 iulie, Renato Usatîi a prezentat niște documente despre care spune că ar fi părțile 2 și 3 din raportul Kroll 2.

Primul raport Kroll a fost publicat, în anul 2015, de către Andrian Candu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *