Reacția Procuraturii după ce Șova a declarat că i s-au dat indicații pe cine să îl voteze la funcția de președinte al CC

Procuratura Generală (PG) nu a fost sesizată de niciun judecător al Curții Constituționale în legătură cu faptul că ar fi fost intimidat sau influențat. Aceasta este reacția PG după ce judecătoarea Liuba Șova a prezentat postului TV8 un SMS din partea unui angajat al Parlamentului în care i se sugerează să îl înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții Constituționale.

Până la acest moment, Procuratura nu a recepţionat nici un denunţ sau sesizare de la vreun judecător al Curții Constituționale prin care s-ar reclama vreun abuz. Nici un judecător de la Curtea Constituțională nu a fost şi nici nu a solicitat audienţă la conducerea Procuraturii Generale, pentru a semnala acţiuni de intimidare sau influenţare”, este precizat în reacția Procuraturii Generale.

În cirscumstanțele în care un judecător constituțional declară că ar fi fost influențat spre o acțiune sau alta, Procuratura nu se poate autosiesiza, în astfel de cazuri fiind necesar un denunț oficial. Liuba Șova nu a răspuns la apelurile telefonice pentru a ne comunica dacă planifică să depună un denunț oficial la Procuratură.

„Eu cu aceste mesaje nu mă adresez către organele de drept pentru că nu am încredere”, a declarat Liuba Șova în cadrul buletinului de știri de la TV8.

Deputatul socialist Vladimir Țurcan a fost ales ieri, 19 august, președinte al Curții Constituționale. Pentru această funcție au fost înaintate două candidaturi: Liuba Șova și Vladimir Țurcan, însă cel din urmă a câștigat cu voturile a patru dintre cei șase judecători constituționali. Liuba Șova a făcut public că a votat pentru sine și consideră și că judecătorul Nicolae Roșca, care i-a întaintat candidatura, a votat tot pentru ea. În aceste circumstanțe, ceilalți patru judecători, Vladimir Țurcan, Domnica Manole, Serghei Țurcanu și Eduard Ababei au votat, respectiv, pentru candidatura lui Vladimir Țurcan. Contactați ieri telefonic, niciunul dintre cei patru nu au vrut să spună public pentru cine au votat, invocând că votul a fost secret.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *