Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultima oră/ Percheziții în biroul…

Ultima oră Percheziții în biroul unui procuror anticorupție care a instrumentat în ultimul an mai multe dosare de rezonanță

Procurorii PCCOCS efectuează în dimineața zilei de 22 mai percheziții la Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție. Nici reprezentanții PCCCOS, dar nici cei de la Procuratura Generală nu au infirmat sau confirmat aceste acțiuni.

Potrivit surselor, perchezițiile se desfășoară în biroul procurorului anticorupție Mihail Ivanov, care a instrumentat mai multe dosare de rezonanță în ultimii ani, dar și în biroul unui angajat al Centrului Național Anticorupție.

Mihail Ivanov este procurorul care a gestionat urmărirea penală în dosarul privatizării „Air Moldova”, în dosarul licitațiilor de sute de milioane de lei câștigate de firma „Bass System” sau în dosarul celor doi procurori de la Procuratura Chișinău, Oficiul Ciocana, reținuți, împreună cu trei polițiști, pentru mită în valoare de 1,5 milioane de lei, ar fi fost somat să plece din sistem.

În acel dosar, portalul anticoruptie.md a scris anterior că ar fi fost vizat și Ruslan Popov, care era pe atunci șefului Oficiului Ciocana al Procuraturii mun. Chișinău. Astăzi, Popov este adjunctul procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Mihail Ivanov gestiona și dosarul ambulanțelor în care figurează fostul deputat, Boris Golovin.

Revenim cu detalii.