Principală  —  IMPORTANTE   —   Procuratura Anticorupție: Afirmațiile precum că…

Procuratura Anticorupție: Afirmațiile precum că doamna Galina Dodon a fost stopată în trafic de către poliție pentru înmânarea citației nu corespund circumstanțelor reale

Sursa foto: Facebook/ Dodon Igor

Procuratura Anticorupție (PA) a emis, suplimentar, un comunicat de presă în care a venit cu unele precizări cu referire la citarea pentru data de 16 iunie 2022 la PA a Galinei Dodon, dar și altor persoane complice la săvârșirea infracțiunilor, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic „Kuliok”. Potrivit PA, afirmațiile precum că dna Galina Dodon a fost stopată în trafic de către poliție pentru înmânarea citației nu corespund circumstanțelor reale.

„În ceea ce privește afirmațiile, precum că dna Galina Dodon a fost stopată în trafic de către poliție pentru înmânarea citației, acestea nu corespund circumstanțelor reale.

În realitate, ofițerul de investigații din cadrul grupului de urmărire penală, care se deplasa spre domiciliul familiei Dodon pentru înmânarea citației, văzând că autoturismul dnei Galina Dodon era parcat în apropierea liceului Prometeu din mun. Chișinău, s-a apropiat de aceasta și i-a înmânat citația”, explică responsabilii din cadrul Procuraturii Anticorupție.

Reacția PA vine după ce luni, 13 iunie, fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită, a anunțat că soția sa, Galina Dodon, a fost oprită în trafic de procurori pentru a-i fi înmânată o citație la Procuratura Anticorupție (PA).

„Procurorii i-au înmânat citație soției mele și o invită la procuratură să o pună sub învinuire, după ce au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah (probabil este filată non-stop). Este un caz fără precedent pentru R. Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate (…)”, a spus Igor Dodon.

Fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon se află în arest la domiciliu. Dodon a fost reținut pe 24 mai, după ce procurorii anticorupție au efectuat zece percheziții, timp de mai bine de zece ore, la mai multe locații deținute de Dodon și rudele lui.

Perchezițiile au avut loc la Sadova, la casa părintească și la casa lui Igor Dodon din Chișinău, la baza de odihna din Sadova „Sadovo”, la Molovata, pe malul Nistrului, acolo unde familia lui Dodon a investit într-o altă baza de odihnă, la sediul fundațiilor fostului președinte socialist al R. Moldova, inclusiv la sediul Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă, unde Dodon este președinte. 

În cadrul descinderilor, procurorii au depistat bunuri și bani în sumă de zeci de milioane de lei, iar în una din locațiile supuse perchezițiilor au fost depistate peste 600 de mii de lei, 17 mii de euro și 1000 de dolari.  

Procurorii au găsit și o recipisă pe care era indicat că soția lui Igor Dodon a plătit în august 2021, 25 de mii de euro, bani cash, drept arvună pentru utilaj de bucătărie. Ziarul de Gardă a identificat persoana care a semnat această recipisă. Aceasta ne-a oferit detalii despre tranzacție. Urmele duc spre cumnatul ex-președintelui, reținut de procurori în timp ce înghițea o recipisă, și spre o bază de odihnă „all inclusive” de pe malul Nistrului, achiziționată vara trecută.

Publicitate
Publicitate