Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Primarul bănuit că ar fi…

Primarul bănuit că ar fi făcut business cu foi de ardezii din rezerva de stat va fi cercetat în libertate

captura video ru1.md

Ion Cucu­lescu, pri­ma­rul ora­șu­lui Șol­dă­nești, reținut acum două zile de către ofi­țe­rii Ser­vi­ci­u­lui Pro­tec­ție Internă și Anti­co­rup­ție (SPIA) pentru că ar fi sus­tras un lot de foi de arde­zie din rezerva de stat, a fost eliberat de către Judecătoria sectorului Buiucani. Magistrații au respins astăzi solicitarea procurorilor Anticorupție de a elibera pe numele acestuia a unui mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Primarul de Șoldănești urmează a fi cercetat sub control judiciar.

Anunțul a fost făcut de liderul „Partidul Nostru”, Renato Usatîi pe pagina oficială a partidului, ru1.md. În fața Judecătoriei sectorului Buiucani s-au adunat mai mulți susținători ai edilului de Șoldănești, iar membrul „Partidului Nostru”, Ilian Cașu, a ținut mai multe discursuri de încurajare a funcționarului în fața mulțimii care scanda „Libertate”.

Ion Cucu­lescu, pri­ma­rul ora­șu­lui Șol­dă­nești a fost reți­nut la 14 iulie pentru 72 de ore, fiind bănuit de abuz de putere. Edilul ar fi sus­tras un lot de foi de arde­zie din rezerva de stat pre­vă­zută pen­tru sinis­tra­ţii care au sufe­rit în urma cala­mi­tă­ţi­lor natu­rale, pe care le-ar fi comer­ci­a­li­zat ulte­rior, fapte prin care ar fi fost cau­zate daune în pro­porţii con­si­de­ra­bile inte­re­se­lor publice și drep­tu­ri­lor şi inte­re­se­lor ocro­tite de lege. De ase­me­nea, de com­pli­ci­tate la această infrac­țiune este sus­pec­tat tatăl pri­ma­ru­lui de Șol­dă­nești, mai mulți anga­jați ai admi­nis­tra­ției publice locale și alte per­soane.

Ion Cucu­lescu a deve­nit pri­mar anul tre­cut, pe lis­tele Par­ti­du­lui Nos­tru, con­dus de Renato Usa­tîi, după turul II de scru­tin.

Vedeți aici ce avere are primarul de Șoldănești.

Foto: capură video ru1.md