Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Precizările procurorilor: „Pro Imobil Grup”…

Precizările procurorilor: „Pro Imobil Grup” ar fi prejudiciat statul cu cinci milioane de lei

Factorii de decizie ai companiei imobiliare „Pro Imobil Grup” sunt suspectați că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu circa cinci milioane de lei. În dimineața zilei de 28 august au loc 17 percheziții la două sedii ale firmei, trei mașini ale agenților imobiliari și mai multe domicilii. Perchezițiile au loc într-o cauză penală de evaziune fiscală care se află în gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Vitalie Busuioc, șef adjunct al PCCOCS.

Vitalie Busuioc a declarat pentru ZdG că sunt vizate persoane care gestionează firma, dar și agenți imobiliari care încheie tranzacții în proporții deosebit de mari.

„Prejudiciul estimativ, constatat de noi, este de cinci milioane de lei și reiese din documentele ridicate anterior și măsurile speciale de investigație pe care le-am desfășurat. Sigur că el urmează a fi definitivat, odată ce vor fi finalizate controalele fiscale. Nu noi suntem autoritatea care putem stabili cu certitudine care este prejudiciul. O va face Serviciul Fiscal. De obicei,  reieșind din practica de ani de zile, ceea ce stabilim noi este și ceea ce stabilește FISC-ul, cu o aproximație de câteva zeci sau sute de mii de lei. Mizăm și aici să fie suma respectivă, cel puțin suma respectivă”, a precizat Vitalie Busuioc.

Pro Imobil Grup” SRL a fost fondată în 2011 de către Lidia Musteață și este administrată de către Vladislav Musteață.

Foto: proimobil.md