Platon: Dacă credeți că la furtul miliardului s-a folosit ceva inovator, vă înșelați

“Dacă credeți că în cazul furtului miliardului a fost folosit ceva inovator, vă înșelați”, spune Veaceslav Platon într-un interviu recent pentru newsmaker.md.

Orice bancher rus de  talie medie ar putea să demonstreze schema furtului din cele trei bănci în 15 minute, mai spune Platon.

“Credeți-mă, eu nu am monopol pe scheme. După virtuozitatea cu care face combinații, Plahotniuc îi lasă în urmă pe mulți. Și situația mea actuală este o confirmare a acestui lucru. Nu sunt un înger, am și eu păcate. Dar, eu n-am furat de la poporul meu și nu sunt implicat în furtul miliardului”, a conchis Platon.

Pe 12 sep­tem­brie, avo­ca­ții lui Vea­ce­slav Pla­ton au depus patru cereri de recu­zare a jude­că­to­ru­lui Ghen­a­die Pav­liuc, cel care urma să exa­mi­neze plân­ge­rile busi­ne­ss­ma­nu­lui împo­triva mai mul­tor încăl­cări admise de pro­cu­ro­rul Andrei Băieșu. Magis­tra­ții Jude­că­to­riei Buiu­cani au res­pins atunci plân­ge­rea avo­ca­ți­lor.

La pro­ce­sul de jude­cată în care a fost audiat Vea­ce­slav Pla­ton, mas­ca­ții de la Direc­ția Insti­tu­ții Peni­ten­ci­are au blo­cat acce­sul pre­sei inclu­siv la pro­nun­ța­rea înche­ie­rii, care tre­buia să fie publică.

Vea­ce­slav Pla­ton este acu­zat de escro­che­rie și spă­lare de bani în pro­por­ții deo­se­bit de mari.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Dracon

    Pai se vede cand omul a facut si el asa ceva si cand nu, deaceea nu cred ca Platoshka stie de aceasta din auzite si nu din practica.

  2. Alissa A.

    Tot ce ne intereseaza ca banii furati sa fie intorsi si ca acest Platon sa fie pedepsit drasnic cu anisori grei!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *