Principală  —  IMPORTANTE   —   Petru Merineanu, cumnatul fostului președinte…

Petru Merineanu, cumnatul fostului președinte socialist al R. Moldova Igor Dodon, care a încercat să înghită o recipisă, plasat în arest în izolator pentru 30 de zile

Petru Merineanu, cumnatul fostului președinte socialist Igor Dodon, care a încercat să înghită o recipisă, a fost plasat în arest în izolator pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13. O decizie în acest sens a fost pronunțată joi, 26 mai, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către unul dintre avocații fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon.

„În privința lui Petru Merineanu a fost aplicat mandat de arest pentru 30 de zile în izolatorul nr. 13 pentru complicitate”, a declarat procurorul de caz.

Procurorii anticorupție au descins marți, 24 mai, cu percheziții la mai multe locații care aparțin familiei fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon. Tot marți, Igor Dodon și încă o persoană au fost reținuți pentru 72 de ore, în timpul percheziţiilor fiind descoperite sume mari de bani şi documente, iar cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu a încercat să distrugă unele probe, prin înghiţire.

Perchezițiile au avut loc la Sadova, la casa părintească și la casa lui Igor Dodon din Chișinău, la baza de odihna din Sadova „Sadovo”, la Molovata, pe malul Nistrului, acolo unde familia lui Dodon a investit într-o altă baza de odihnă, la sediul fundațiilor fostului președinte socialist al R. Moldova, inclusiv la sediul Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă, unde Dodon este președinte. 

În cadrul descinderilor, procurorii au depistat bunuri și bani în sumă de zeci de milioane de lei, iar în una din locațiile supuse perchezițiilor au fost depistate peste 600 de mii de lei, 17 mii de euro și 1000 de dolari.  

Procurorii au găsit și o recipisă pe care era indicat că soția lui Igor Dodon a plătit în august 2021, 25 de mii de euro, bani cash, drept arvună pentru utilaj de bucătărie. Ziarul de Gardă a identificat persoana care a semnat această recipisă. Aceasta ne-a oferit detalii despre tranzacție. Urmele duc spre cumnatul ex-președintelui, reținut de procurori în timp ce înghițea o recipisă, și spre o bază de odihnă „all inclusive” de pe malul Nistrului, achiziționată vara trecută.