Principală  —  IMPORTANTE   —   Percheziții în dosarul fraudei bancare.…

Percheziții în dosarul fraudei bancare. Este vizat fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu

Procurorii Anticorupție au efectuat ieri, 12 decembrie, percheziții în dosarul penal privind frauda bancară. Potrivit informațiilor obținute de Ziarul de Gardă, perchezițiile ar fi fost efectuate la domiciliile fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, ex-președintei „Victoriabank”, Natalia Politov, dar și nepotul lui Mihai Ghimpu, Corneliu Ghimpu, fost prim-vicepreședinte al „Victoriabank”.

Potrivit surselor ZdG, perchezițiile au vizat și alte locații, fiind efectuate și ridicări de la „Victoribank”. Totodată, Drăguțanu, Politov și Ghimpu ar fi fost audiați de procurori.

Informația cu privire la efectuarea unor percheziții în dosarul fraudei bancare a fost confirmată de procurorul Octavian Iachimovschi, care însă a declarat că nu ne poate comunica cine sunt persoanele vizate.

„Pot confirma că au fost efectuate percheziții și au fost audiate persoane. Pot să vă mai spun că perchezițiile au avut loc în legătură cu o fază destul de importantă din furtul miliardului și vizează recuperarea unor sume în valoare de aproximativ 2 miliarde 200 de milioane de lei”, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurorul Octavian Iachimovschi, șeful grupului de urmărire penală din dosarul penal privind frauda bancară.

Contactată pentru o reacție, Natalia Politov a rugat să revenim peste 15 minute cu un apel, iar ulterior nu a mai răspuns la telefon. Am apelat și numărul de telefon al fostului guvernator al BNM, însă acesta a declarat că „nu am dat de el”. I-am expediat și un SMS care a rămas însă fără răspuns.

Ziarul de Gardă a solicitat detalii și de la reprezentanții Procuraturii Generale, însă încă nu am primit un răspuns.

Foto: ziarulnational.md