Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Confirmat: detalii de la Procuratura…

Confirmat: detalii de la Procuratura Generală în legătură cu perchezițiile efectuate în dosarul fraudei bancare

Foto: seenews.com

Procuratura Generală (PG) a confirmat pentru Ziarul de Gardă perchezițiile efectuate la 12 decembrie în dosarul fraudei bancare. Potrivit răspunsului oferit, perchezițiile au fost efectuate în nouă locații, inclusiv la domiciliile mai multor factori de decizie din cadrul „Victoriabank”, precum și la ex-guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu.

Potrivit Procuraturii, opt persoane au fost recunoscute ca bănuite de escrocherie în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, precum și de spălare de bani în interesul aceluiași grup, în proporții deosebit de mari.

„În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mijloace tehnice, înscrisuri, documente relevante cauzei, precum și mijloace bănești. Dacă vor fi găsite vinovate, potrivit legii, pentru infracțiunea de escrocherie bănuiții riscă pedeapsa cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani”, este menționat în răspunsul oferit de PG pentru Ziarul de Gardă.

În cazul spălării banilor, suspecții riscă amendă în mărime de la 67 500 la 117 500 lei sau cu închisoare de până la 5 ani, iar persoanele juridice – amendă de la 400 000 la 550 000 lei.

Menționăm că Procuratura nu a anunțat oficial despre perchezițiile efectuate în dosarul fraudei bancare. Informația a fost făcută public de Ziarul de Gardă. Sursele ne-au comunicat că perchezițiile ar fi fost efectuate la domiciliile fostului guvernator Dorin Drăguțanu, ex-președintei „Victoriabank”, Natalia Politov, dar și nepotului lui Mihai Ghimpu, Corneliu Ghimpu, fost prim-vicepreședinte al „Victoriabank”. Reprezentanții PG au refuzat însă să ne confirme aceste nume, invocând respectarea drepturilor persoanelor bănuite.

Contactată pentru o reacție, Natalia Politov a rugat să revenim peste 15 minute cu un apel, iar ulterior nu a mai răspuns la telefon. Am apelat și numărul de telefon al fostului guvernator al BNM, însă acesta a declarat că „nu am dat de el”. I-am expediat și un SMS care a rămas însă fără răspuns.