O nouă pauză în dosarul lui Ilan Șor. Motivul pentru care a fost amânată încă o ședință de la CA Cahul

După o pauză de trei luni de la ultima ședință de la Curtea de Apel Cahul în dosarul lui Ilan Șor, astăzi, 17 decembrie, ar fi trebuit să aibă loc o nouă ședință, doar că aceasta a fost amânată. Odată cu această amânare, dosarul lui Șor mai ia o pauză, de această dată de o lună.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, ședința a fost amânată pentru că nu a fost încă primit un răspuns din partea Centrului Național de Expertiză Juridică în privința expertizei-financiare dispuse anterior pe caz. Această expertiză a fost solicitată în septembrie curent de avocații lui Șor. Ziarul de Gardă a încercat atunci să afle mai multe detalii despre ce presupune această expertiză, doar că avocații au refuzat să ne ofere informații, menționând că ședințele au loc cu ușile închise. La Procuratura Anticorupție am fost informați însă că această expertiză presupune „analiza tuturor tranzacțiilor efectuate și rulajele în conturi, în vederea stabilirii prejudiciului”.

În septembrie curent, când a fost solicitată această expertiză, unul dintre avocații lui Șor declara că până la efectuarea acestei expertize nu poate fi continuată examinarea cauzei pentru că de rezultate acesteia depinde probatoriul apărării.

„Credem că până în decembrie expertiza va fi efectuată”, spunea pe 19 septembrie avocatul Denis Ulanov.

Următoarea ședință în dosarul lui Ilan Șor de la Curtea de Apel Cahul va avea loc pe 21 ianuarie.

Toate ședințele de la Curtea de Apel Cahul în acest dosar sunt desfăşurate cu uşile închise, această decizie fiind luată încă pe 23 mai, la solicitarea procurorul pe caz. Motivele invocate pentru a judeca dosarul departe de ochii publicului au constat în faptul că în prima instanţă dosarul a fost examinat, la fel, cu uşile închise.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa Curții de Apel Cahul după aproape opt luni de blocaj la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău. Dosarul a fost transmis în magistraților Evghenii Dvurcenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă de la Curtea de Apel Cahul, după ce președintele Curții de Apel Chișinău a invocat că în instanța pe care o conduce și care numără 56 de magistrați, dintre care 21 fac parte din Colegiul penal, nu sunt decât doi judecători compatibili pentru examina cauza.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul businessman, primar al orașului Orhei și lider al partidului care-i poartă numele a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Mai pe scurt, juiful răpănos, hoțul miliardelor (2.9 miliarde de dolari = 40 miliarde de lei) Ilan Șor poate fi felicitat de pe acum, ca deputat în Parlament pe circumscripția nominală Orhei. “Spasiba tavarișci” Talpa iadului Plahotniuk, că ți-ai bătut joc în așa hal de noi, de moldoveni. Eu nu iert niciodată așa batjocură, sper că nu te vor ierta niciodată, nici FRAȚII MOLDOVENI!

  2. ivancelgroaznic

    Cahulu este rosu, rosu, rosu … Ce so mai imbogati cei judecatori cari lucreaza cazu lu Shor. Niscaiva firimituri o cadea si in farfuria lor de la cel miliard stiut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *