Principală  —  IMPORTANTE   —   Numele ex-deputatului în privința căruia…

Numele ex-deputatului în privința căruia Procuratura a anunță că i-a înaintat învinuirea pentru corupere pasivă: este învinuit că în 2015, în interesele PD, a încercat să mituiască un alt deputat

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că a înaintat învinuirea în privința unui ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, căruia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă (art.325 din Codul penal), faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat. Potrivit surselor ZdG, este vorba despre fostul deputat democrat Sergiu Sîrbu.

Potrivit PA, ex-deputatul este învinuit că, în anul 2015, reprezentând interesele Partidului Democrat din Moldova, a încercat să mituiască un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova, ales pe listele unui alt partid politic, propunându-i valută străină în sumă de la 100 000 până la 200 000 euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de Partidul Democrat.

În 2020 Ziarul de Gardă a scris că Vladimir Voronin unul dintre politicienii care au depus denunțul la Procuratura Anticorupție (PA) pe numele lui Sergiu Sîrbu, în care democratul este bănuit de tentativă de corupere activă. Voronin îl acuză pe Sîrbu că ar fi încercat s-o corupă, cu 300.000 de euro, pe Elena Bodnarenco, fostă deputată comunistă, ca aceasta să părăsească Partidul Comuniștilor din R. Moldova. Detalii aici

Anterior, ex-deputata comunistă, Elena Bodnarenco a declarat că un deputat din PD ar fi încercat să-i propună bani și funcții pentru famila sa, pentru a părăsi Partidul Comuniștilor din R. Moldova, însă aceasta a refuzat. Contactată de Ziarul de Gardă cu câteva zile în urmă, Bodnarenco a admis că a fost audiată repetat, dar a precizat că, în cadrul audierilor nu a rostit vreun nume în acest sens.

După declarațiile lui Vladimir Vornin, într-o postare pe Facebook, deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, îl acuză pe fostul său șef de partid de „declarații emotive și pline de neadevăr”.

Ex-deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, este cercetat într-un dosar în care este bănuit de tentativă de corupere activă, iar la sfârșitul lunii ianuarie curent, a fost audiat la PA.