Principală  —  IMPORTANTE   —   Nu și-a ales nicio funcție…

Nu și-a ales nicio funcție și a fost demis. Adjunct suspendat al procurorului general suspendat, demis din sistemul Procuraturii în baza unui ordin al procurorului general interimar

Foto: ZdG

Adjunctul suspendat al procurorului general suspendat Ruslan Popov, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a fost demis din funcție. Un ordin în acest sens a fost semnat la 28 martie de către procurorul general interimar Dumitru Robu.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, procurora Mariana Cherpec responsabilă de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale (PG) ne-a comunicat că Popov a fost demis din funcția de procuror, printr-un ordin semnat de procurorul general interimar, întrucât nu și-a ales o altă funcție de procuror în cadrul Procuraturii.

„La 28 martie 2022, prin ordinul Procurorului General interimar s-a dispus încetarea raporturilor de serviciu cu procurorul Ruslan Popov, în legătură cu neexprimarea unei opțiuni asupra unei alte funcții de procuror pe care să o ocupe”, a declarat procurora Mariana Cherpec.

La 28 martie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 60 zile, în privința lui Ruslan Popov.

Ruslan Popov, adjunctul procurorului general

La 28 decembrie 2021, adjunctul suspendat al procurorului general suspendat Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de procuror la solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu. Detalii aici

Pe 9 octombrie 2021 șeful adjunct suspendat al PG Ruslan Popov, suspectat de îmbogățire ilicită, a fost reținut pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul său. Procurorii anticorupție au deschis o cauză cu privire la îmbogățirea ilicită a șefului adjunct suspendat al Procuraturii Generale Ruslan Popov. Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, dosarul pe numele lui Ruslan Popov a fost pornit în rezultatul analizei informațiilor din investigațiile jurnalistice și probelor acumulate.

Pe 5 octombrie 2021, odată cu decizia procurorului anticorupție de a iniția urmărirea penală împotriva lui Alexandr Stoianoglo au fost suspendați de drept și adjuncții procurorului general – Ruslan Popov, Mircea Roșioru și Iurie Perevoznic. Detalii aici

În 2013, ZdG a scris că Ruslan Popov locuieşte împreună cu soţia sa, Iulia Popov, şi ea procuror la Procuratura Ialoveni, într-o casă cu două niveluri din Mileştii Mici, r-nul Ialoveni, cu o valoare estimativă de 2 mil. de lei. Popov susţinea că şi-a construit casa în special din banii acumulaţi după ce şi-a vândut apartamentul pe care-l deţinea la Chişinău, împreună cu soţia.