Năstase, despre jaful de la sucursala MAIB: „Ancheta este în desfășurare și facem progrese”

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, susține că ancheta privind jaful de la sucursala MAIB din Chișinău progresează. Năstase a făcut un apel către cei care au avut de suferit de pe urma infracțiunii, rugându-i să aibă răbdare și încredere.

Ancheta privind jaful bancar de la Buiucani este în desfășurare și facem progrese. Este o anchetă complexă și fac apel la cei păgubiți să aibă puțină răbdare și, mai ales, încredere. Faptul că nu ies în fiecare zi să vorbesc nu înseamnă că nu îmi fac și nu ne facem în fiecare zi datoria, ci că nu vreau și nu vrem să profităm de nenoricirile oamenilor pentru a face capital politic. Au făcut-o alții prea mult. Această epocă s-a încheiat”, a declarat Năstase.

Amintim că poliția a fost anunțată despre producerea unui furt bancar la sucursala Buiucani a Moldova-Agroindbank (MAIB) nu către agenția de pază care asigura protecția instituției bancare, ci de angajații băncii, abia peste câteva ore după ce furtul se consumase. 

Noi detalii despre jaful fără urme de la MAIB: Suma sustrasă s-a dublat

Din 84 de casete individuale, mai multe persoane necunoscute au sustras bunuri materiale, bijuterii și acte, după ce au stins lumina, au distrus sistemul de alarmă, au deteriorat o parte din camerele video, au tăiat gratiile de la geam și au forţat lacătul de la camera special amenajată unde erau amplasate casetele cu bunuri.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *