Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Moartea „clasată” din lipsă de…

Moartea „clasată” din lipsă de probe, din nou în atenția procurorilor

Procuratura sectorului Buiucani, mun. Chişinău, a dispus continuarea urmăririi penale pe cazul morții lui Daniil Grozav, un minor de 15 ani din Trușeni care, în martie 2016, a decedat în condiții suspecte cazând de la etajul șase al unei clădiri abandonate din sat.  Conform ordonanței de încetare a urmăririi penale din 31 mai 2016, dosa­rul penal a fost cla­sat „din motiv că fapta nu întru­neşte ele­men­tele infra­cţiu­nii con­tra vieţii mino­ru­lui Gro­zav Daniil”.

572-cladirea Daniil Grozav
Clădirea de pe care a căzut Daniil Grozav

Pe 8 iulie 2016, procurorul ierarhic superior a anulat decizia de clasare a dosarului și a dispus continuarea urmăririi penale. „În cadrul examinării s-a stabilit că procurorul în Procuratura sectorului Buiucani, mun. Chişinău, Andrei Lesnic, prematur a dispus clasarea procesului penal, fapt care a generat la 08.07.2016 anularea deciziei date prin ordonanţa procurorului ierarhic superior, cu dispunerea efectuării în continuare a urmăririi penale”, se spune în ordonanța semnată de procurorul Nicolae Tricolici, adjunct al procurorului sectorului Buiucani al capitalei. Totodată, conducerea urmăririi penale pe acest caz i-a fost încredințată unui alt procuror de la procuratura sectorului Buiucani.

În seara zilei de 6 martie 2016, Daniil Grozav, împre­ună cu alţi 5 băieţi de seama lui, a urcat la eta­jul şase al unei clă­diri aban­do­nate ce apa­rţine unei foste fabrici de vinuri din Trușeni. În condiții neclare, Daniil a căzut în gol de la etajul 6 și, din cauza mul­ti­ple­lor frac­turi, a intrat în comă. Câteva ore mai târ­ziu, băi­a­tul a dece­dat.

ZdG a scris despre acest caz în luna iunie 2016. Articolul complet poate fi citit aici: Moarte „clasată” din lipsă de probe