Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Procurorul anticorupție care a…

VIDEO Procurorul anticorupție care a dispus urmărirea penală împotriva lui Stoianoglo a venit cu mascații de la SIS la PG, înainte de briefingul procurorului general

Foto: captură video privesc.eu

Procurorul anticorupție Victor Furtuna care a dispus urmărirea penală împotriva lui Stoianoglo a venit cu mascații de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) la Procuratura Generală (PG) înainte de briefingul anunțat de procurorul general.

UPDATE 20:32 Perchezițiile continuă la PG. De la ora 18:00 mascații de la SIS se află, în continuare, în clădirea Procuraturii.

Imagini live de la Procuratura Generală:

captură privesc.eu

Reproterii de la deschide.md au postat imagini video cu momentul în care procurorul anticorupție Victor Furtună intră cu mascații de la SIS în sediul Procuraturii Genereale.

Descinderile au loc la scurt timp după ce ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că în baza sesizării depuse de deputatul PAS Lilian Carp la Consiliul Superior al Procurorilor, pe numele procurorului general a fost dispusă urmărirea penală. După anunțul făcut de către ministrul Justiției, reprezentanții Procuraturii Generale au anunțat că procurorul general Alexandr Stoianoglo va susține un briefing de presă. Briefingul urma să aibă loc la ora 18:00.

Solicitată de ZdG, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale nu ne-a răspuns la telefon pentru un comentariu la aceest subiect.

Sursa video: deschide.md

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a examinat și aprobat marți, 5 octombrie, în ședință extraordinară sesizarea depusă de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp împotriva procurorului general.

În sesizare, deputatul a adus mai multe acuzații în adresa lui Stoianoglo, denunțând că mai multe acțiuni ale procurorului general pot fi calificate infracțiuni.