Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   LIVE/ Ședința CSP. Proiectul privind…

LIVE Ședința CSP. Proiectul privind adoptarea regulamentului de selectare a Procurorului General a fost amânat

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor urmează să se întrunească în ședință, astăzi, 11 noiembrie. Pe agendă sunt programate șapte subiecte.

Ora 10:35 Ordinea de zi a fost epuizată

Ora 10:25 Au fost desemnați câțiva membri ai Consiliului Superior al Procurorilor în grupul de lucru pentru elaborarea Cartei interprofesionale a judecătorilor, procurorilor și avocaților.

Ora 10:23 Proiectul pentru modificarea cadrului normativ instituțional privind selectarea unui candidat pentru funcția de Procuror General a fost amânat pentru o ședință ulterioară.

Aprobarea unui regulament de selectare a Procurorului General a fost amânată. Mai degraba este vorba de un mecanism de selectare a candidatului la funcția de Procuror General. Mai întâi legea, iar apoi va fi și regulamentul”, a declarat președinta CSP

„Există o incertitudine când nu știm care va fi mecanismul de selecție a Procurorului General. Propun amânarea discuțiilor pe marginea acestui subiect”.

„Trebuie să ne informăm și noi dacă va fi aprobat acest proiect sau nu va fi aprobat, iar apoi să luam o decizie”.

„Legea respectivă este contestată la CC. Să vedem și ce va fi în Parlament. Plus la asta CC a cerut și părerea Comisiei de la Veneția. Propun să nu ne grăbim”.

Ora 10:18 Este examinat subiect privind evaluarea etapei de recepționare a dosarelor depuse în cadrul concursurilor anunțate pentru suplinirea unor funcții de procuror.

Ora 10:16 Cu votul majorității membrilor CSP, se aprobă „de a anunța concursuri între candidații la funcția de procuror pentru suplinireaunor funcții vacante”.

Ora 10:11 Este examinat subiectul privind anunțarea concursurilor între candidații la funcția de procuror pentru suplinireaunor funcții vacante.

Ora 10:10 Alina Călugăreanu, Andrei Tabără, Victor Țurcan și Ghenadie Tabuica au depus jurământul pentru învestirea în funcția de procuror.

Ora 10:07 Ordinea de zi a fost aprobată. Ședința este deliberativă.

Ora 10:03. Ședința se declară deschisă. Majoritatea membrilor sunt prezenți la ședință.

Agenda poate fi consultată aici.