Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Ședința CSM. 21 de…

VIDEO Ședința CSM. 21 de subiecte pe ordinea de zi

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc marți, 8 decembrie, în ședință plenară. Pe agendă sunt programate, în total, 21 de subiecte.

12..55. Ședința CSM s-a încheiat.

12.53. Cu 10 voturi pro, membrii CSM au admis demersul Ministerului Justiției, referitor la desemnarea unui reprezentant al CSM, în calitate de membru al grupului de lucru creat în vederea elaborării propunerilor de modificare a actelor legislative, în vederea fortificării și eficientizării activității autorităților din domeniul anticorupție și integrității

12.50. Magistrații au acceptat demersul Ministerului Justiției, referitor la desemnarea a doi reprezentanți ai CSM în calitate de membri ai Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Judecătoarea Luiza Gafton a fost aleasă cu 11 voturi pro ,iar judecătoarea Mariana Timotin cu 8 voturi pro.

12.45. CSM a admis următoarele demersuri:

  • a președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău, Vitalie Stratan, referitor la menținerea împuternicirilor judecătorului Dorin Dulghieru pentru examinarea unor cauze aflate în faza de terminare
  • a președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău, Vitalie Stratan, referitor la menținerea împuternicirilor judecătorului Ruxanda Pulbere pentru examinarea unor cauze aflate în faza de terminare
  • a președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău, Vitalie Stratan, referitor la menținerea împuternicirilor judecătorului Denis Băbălău pentru examinarea unor cauze aflate în faza de terminare.

12.38. A fost acceptată cererea președintelui Judecătoriei Bălți Dumitru Gherasim, referitor la acordarea concediului de odihnă anual.

12.35. Magistrații au respins demersul șefului Secretariatului Judecătoriei Ungheni, referitor la soluționarea unor chestiuni de ordin organizatoric.

12.30. CSM a aprobat dispozițiile emise de Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturi. O dispoziție nu a întrunit numărul necesar de voturi.

12.19. Cu opt voturi pro, membrii CSM, au respins demersul Centrului Internațional „La Strada” referitor la aprobarea accesului la unele dosare penale ce țin de infracțiunile privind viața sexuală, examinate la judecătoriile Ungheni și Cahul.

12.12. Membrii CSM au aprobat subiectul cu privire la cererea judecătorului Olesea Țurcan de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului de maternitate.

12.00. Membrii CSM au ridicat de la examinare subiectul cu privire la sesizarea judecătorului de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani,Olesea Țurcan, referitor la apărarea independenței și reputației profesionale.

11.55. Magistrații au amânat subiectul cu privire la dispunerea interimatului funcției de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Nicio candidatură nu a luat numărul necesar de voturi.

11.49. Membrii CSM au revenit.

11.10. Membrii CSM au anunțat pauză.

11.05. CSM a avizat negativ subiectul cu privire la demersul Ministerului Justiției referitor la avizarea proiectului de hotărâre a Guvernului cu privire la aprobarea proiectului Legii pentru modificarea unor acte normative (excluderea certificatului de integritate).

10.58. Membrii CSM au avizat negativ subiectul cu privire la demersul Cancelariei de Stat, referitor la avizarea proiectului de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul R. Moldova.

10.38. Se examinează subiectul cu privire la demersul Cancelariei de Stat, referitor la avizarea proiectului de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

10.35. CSM a respins subiectul cu privire la implementarea pct. 4 din Regulamentul privind modul de calculare și plată a premiului anual personalului din unitățile bugetare pentru rezultatele activității în anul 2019, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.811 din 11 noiembrie 2020. Pentru amânare au votat pro 6 membri CSM, iar pentru a fi aprobată – 5. Respectiv, subiectul a fost respins.

10.10. Membrii CSM examinează subiectul cu privire la implementarea pct. 4 din Regulamentul privind modul de calculare și plată a premiului anual personalului din unitățile bugetare pentru rezultatele activității în anul 2019, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.811 din 11 noiembrie 2020.

10.09. Membrii CSM a aprobat subiectul cu privire la acordarea gradului de calificare unor judecători.

10.05. Cu 11 voturi pro, CSM a respins cererea ex-judecătorului Liliana Andriaș referitor la anularea sistării demisiei.

10.01. Cu 10 voturi pro, CSM a amânat pentru următoarea ședință subiectul cu privire la cererea de demisie a judecătorului Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul.

09.30. Membrii CSM examinează subiectul cu privire la cererea lui Ion Postu referitor la sistarea procedurii de ridicare a mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din rîndul profesorilor de drept titulari.

Ordinea de zi:

Agenda 31 by Diana Severin on Scribd

Agenda31-suplim by Diana Severin on Scribd