Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO, VIDEO/ Omorul de Costești.…

FOTO VIDEO Omorul de Costești. Curtea de Apel a examinat recursul împotriva sentinței de condamanare primită de cei doi tineri învinuiți de omorul lui Dumitru

Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au examinat marți, 13 octombrie 2020, în ședință, recursul depus împotriva sentinței de condamnare primită de cei doi tineri învinuiți de omorul lui Dumitru Jomir, tânărul ucis în bătaie la Costești. Astfel, lui Simion Midoni, tânărul învinuit de omorul lui Dumitru Jomir, condamnat de prima instanță la 13 ani de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip închis, i-a fost redusă pedeapsa cu 160 de zile, iar cel de-al doilea învinuit, minorul de 17 ani, care inițial s-a ales doar cu o amendă, a fost condamnat la un an de pușcărie în Penitenciarul nr. 10 pentru minori din Goian.

Solicitat de ZdG, avocatul familiei lui Dumitru Jomir, tânărul omorât în bătaie la Costești, ne-a comunicat că după ce va fi pronunțată decizia motivată, urmează a fi luat în calcul depunerea unui recurs la Curtea Supremă de Justiție.

„Au fost admise de principiu apelurile procurorului părții vătămate, dar și apelurile inculpaților. A fost aplicată în privința minorului (anterior acesta s-a ales doar cu o amendă), închisoare pe un termen de un an de zile. În privința lui Simion Midoni a fost admis apelul avocatului și a fost redusă pedeapsa (din cauza condițiilor proaste de detenție) pe o durată de 160 de zile.

Un alt aspect cu care nu suntem de acord ține de reducerea sumei prejudiciului moral care urmează să fie încasat – de la 300 de mii lei la 100 de mii lei. Succesoarea părții vătămate și familia nu este de acord cu această abordare, nici cu pedepsele primite, nici cu reducerea sumei prejudiciului moral”
, ne-a comunicat avocatul Vadim Vieru.

Potrivit avocatului, pe data de 12 noiembrie, curent, urmeză a fi pronunțată decizia motivată a Curții de Apel.

„După ce va fi pronunțată decizia motivată, vom decide dacă vom depune recurs la Curtea Supremă de Justiție. Urmează să decidem dacă cerem o pedeapsă mai dură pentru ambele persoane cu admiterea integrală a acțiunii civile sau să fie trimis la rejudecare dosarul„, a mai zis Vieru.

VIDEO/ Omorul de la Costești: Pedeapsa primită cei doi tineri învinuiți de omorul lui Dumitru. Sentința pronunțată de către magistrați

Ședința Curtea de Apel
Ședința Curtea de Apel
Ședința Curtea de Apel

Judecătoarea de la Curtea de Apel desemnată pentru examinarea recursului împotriva deciziei Judecătoriei Hîncești este Elena Cojocari.

Magistrații de la Judecătoria Hâncești, cu sediul la Ialoveni, au pronunțat la 27 iunie, sentința în cazul lui Dumitru Jomir, tânărul de 21 de ani, omorât în bătaie la Costești. Astfel, Simion Midoni, tânărul învinuit de omorul lui Dumitru Jomir, a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip închis, iar cel de-al doilea învinuit, minorul de 17 ani, s-a ales cu o amendă.

Imediat după pronunțarea sentinței, Vadim Vieru, avocatul familiei lui Dumitru Jomir, tânărul omorât în bătaie la Costești, ne-a comunicat că va solicita pedeapsă maximă prevăzută de lege pentru Simion Midoni, pentru care judecătorii au dispus 13 ani de pușcărie, iar pentru minorul de 17 ani care s-a ales doar cu amendă va solicita închisoare cu executare.

Dumitru Jomir, un tânăr de 21 de ani din satul Costești, raionul Ialoveni, a fost bătut în noaptea cu cruzime de Revelion de câțiva consăteni. Ulterior, la 5 ianuarie curent, Dumitru a decedat la spital.