Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fostul șef de Interne de…

Fostul șef de Interne de la Tiraspol a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Foto: dnestr.tv

Fostul șef al departamentului de interne din stânga Nistrului, dar și fost președinte al Comitetului vamal, Ghenadii Kuzmiciov, a fost condamnat de Judecătoria de la Tiraspol la 13 ani de închisoare, cu confiscarea averii și amendă în mărime de 1 700 de dolari.

Potrivit TSV, Kuzmiciov a fost condamnat pentru organizare de contrabandă și deținere ilegală de arme. Autoritățile de la Tiraspol susțin că în timpul perchezițiilor au găsit șase grenade în apartamentul lui Kuzmiciov.

Anterior, în 2017 un apropiat de-al lui Kuzmiciov a făcut declarații în cadrul cărora a povestit anchetatorilor despre luările de mită și „otkaturile” în mărime de milioane de dolari. Potrivit acestuia, vameșii lui Kuzmiciov permiteau trecerea fără verificări a mașinilor care transportau contrabandă cu țigări, alcool, carne și alte produse. Pentru astfel de „servicii”, prețul ar fi variat de la 50 la 250 de mii de dolari pe lună.

Kuzmiciov este unul dintre apropiații fostului lider de la Tiraspol, Evghenii Șevciuc. Îm 2017, Kuzmiciov a fost dat în căutare pentru suspiciune de contrabandă, iar la 27 iulie 2018 ar fi fost răpit de la Chișinău de persoane necunocute, și transport în stânga Nistrului, unde a fost întemnițat și pus sub învinuire.