E una să fii arestat de o/un „Macovei”, „Moraru” sau „Kovesi”, și alta e sa fii arestat de „Pșonka” și „Ianukovici”…

„Să facem un pic abstracție de Filat-Plahotniuc și alții și să ne uităm un pic în jur. Și România, și Ucraina au avut foști prim-miniștri arestați. Și în Ucraina, și în România acești foști prim-miniștri au fost departe de a fi perfecți”, scrie, pe o rețea de socializare, analistul Institutului UE pentru Studii de Securitate de la Paris, Nicu Popescu. Acesta precizează că, „până la urmă, „faptul de către cine au fost arestați acești prim-miniștri a contat la fel de mult, sau chiar mai mult, decât cine a fost arestat”. Nicu Popescu explică această poziție a sa: „Atât politic, cât și juridic, e una să fii arestat de o/un „Macovei”, „Moraru” sau „Kovesi”, și alta e sa fii arestat de „Pșonka” și „Ianukovici”. „Dacă în România acel arest a deschis calea spre o curățare a sistemului politic, în Ucraina acel arest a dus la monopolizarea sistemului și, ulterior, la o revoluție violentă. Și asta din simplul motiv că, în România, acel arest a început să ducă la modificarea unui sistem corupt, iar în Ucraina acel arest a fost una din metodele de consolidare a unui sistem corupt”, mai scrie Nicu Popescu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Simion

  E una sa fii Tara, si alta e sa fii stana lui Despot-ulinici-voda. Adica, Despotismul Mafiei si al PDMalefic! Or, noi avem Demon in casa/ Noi cu Demon stam la masa/ Si-alta pravila batuta-n cui: Esti dator sa i te supui. Este cert, pentru ca-i imposibili altfel…Ori Teroare, ori Democratie! Amble nu pot exista la aceeasi masa.

 2. Maxim Pavilescu

  Curios despre declaratiile de ieri ale lui Filat. Voi ati vazut ca Filat NU A ZIS NIMIC DE PLAHOTNIUC ca ar fi implicat in cazul BEM? Filat doar a intrebat de ce Procuratura nu merge la Moldtelecom, Metalferos si alte institutii de stat. Deci e clar, Plaha are ce are cu aceste institutii de stat, dar nu are nimic cu BEM-ul. E si logic, doar aceasta banca e administrata din 2009 de Vlad Filat. Daca Plaha avea ceva de la BEM, Filat declara acest lucru de la tribuna Parlamentului. Pacatul lui Plaha este ca probabil nu a iesit in 2011 sa ne spuna ca Filat fura un miliard. Ori poate l-a lasat sa fure ca acum sa fie arestat. Principalul ca se face dreptate, chiar daca asa tirziu.

  • Hariton Gudumac

   Dacă au
   ceva pe Plahotniuc, atunci să prezinte, mai ales că PLDM-ul au ministrul lor
   la MAI. Vorbe în vânt și populisme am auzit destule.

 3. Nicolai

  Eu personal nu vad inca ca se face dreptate, mai mult seamana a tap ispasitor, iar dreptatea e departe inca.

 4. Leonid Moldovanu

  Si ce propuneti ca sa nufie arestat nimeni ? Filata a controlat BEM-ul din 2009 , cineva trebuie sa raspunda pentru acel blestemat de jaf. In rest ce se face prin presa mai mult semana a rafuiala politica si nimic mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *