Doi judecători ar putea fi cercetați penal. Cererea procurorului general va fi examinată de CSM în ședința de marți

Marți, 16 octombrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se va întruni în ședință. Conform agendei publicate pe pagina web a instituției vor fi examinate 29 de subiecte de pe ordinea de zi.

În ședința  de marți va fi examinată cererea  lui Eduard Harunjen, procurorul general al R. Moldova care va solicita acordul pentru pornirea urmăririi penale pe numele a doi judecători. Subiectul a fost anterior inclus pe ordinea de zi a ședinței din 2 octombrie, însă din cauza că un judecător nu s-a prezentat la ședință „din motive obiective”, examinarea cererii procurorului general a fost amânată pentru ședința viitoare. Deși nu au fost făcute publice numele judecătorilor, conform unor surse, aceștia activează ambii la Judecătoria Cahul.

Ședința CSM va avea loc marți, 16 octombrie, cu începere de la ora 09.00.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Si ce dac sint cercetati penal ? Cum o fost si cu alti ca ei. No sa intimple nimic, Plimba dosare vro doi ani, pina uita lumea si le inchide in lipsa de proba. Prea mare corupti.sie si nu lupta nimeni cu ea ca la vecini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *