Principală  —  IMPORTANTE   —   Doi inspectori vamali și un…

Doi inspectori vamali și un polițist de frontieră de la vama Leușeni, cercetați pentru corupție, plasați în arest în izolator pentru 30 de zile

Doi inspectori vamali și un polițist de frontieră de la punctul de trecere a frontierei Leușeni care au fost reținuți la 8 februarie de către procurorii anticorupție fiind bănuiți într-o cauză pentru corupție au fost plasați în arest în izolator pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată marți, 22 februarie, de către magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău.

„La insistența procurorilor anticorupție, doi inspectori vamali și un ofițer de la frontieră plasați în arest preventiv.Astăzi, 22 februarie 2022, magistrații Curții de Apel Chișinău au admis în totalitate recursurile procurorilor anticorupție privind plasarea în arest preventiv pe un termen de 30 zile, a doi inspectori din cadrul Serviciului Vamal și un ofițer din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, vizați într-o cauză penală de corupție”, anunță reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

La 8 februarie curent procurorii anticorupție au descins cu percheziții în birourile de serviciu a 9 angajați ai IGPF al MAI și 3 ai Serviciului Vamal din cadrul punctului de trecere a fontierei de stat Leușeni. În urma perchezițiilor, trei vameși și doi polițiști de frontieră au fost reținuți într-un dosar de corupere pasivă și activă.

Atunci, Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI a publicat imagini video de pe camerele de supraveghere cu cei trei vameși și doi polițiști de frontieră, reținuți de procurorii anticorupție într-un dosar pentru corupție. Detalii aici

Potrivit PA, au fost documentați 9 angajați ai IGPF al MAI, pentru comiterea a 64 acțiuni de corupere, manifestate prin pretinderea, acceptarea și primirea de mijloace bănești ce nu li se cuvin, care variau între 10-200 euro. Concomitent, au fost documentați și 3 angajați ai Serviciului Vamal, pentru comiterea a 26 acțiuni de corupere, manifestate prin pretinderea, acceptarea și primirea de mijloace bănești, care variau între 50-200 euro.