Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi foști angajați ai Agenției…

Doi foști angajați ai Agenției pentru Supraveghere Tehnică, cercetați de ofițerii CNA într-o cauză penală de fals în acte publice privind recepția unui bloc locativ

Sursa: CNA

Ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) au efectuat percheziții, în dimineața zilei de joi, 8 februarie, la domiciliile a doi foști angajați ai Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST) într-un dosar în care foștii funcționari sunt cercetați pentru fals în acte publice.

Potrivit faptelor cercetate, inspectorii AST, acționând în interes personal, material, precum și în interesul mai multor agenți economici, urmărind scopul înregistrării la Agenția Servicii Publice (ASP) a unor acte de recepție finală a blocurilor locative, ar fi aplicat pe actele de recepție finală ștampile cu semne de falsificare ale instituției, precum și ștampile care, la acel moment, erau scoase din uz.

În cadrul perchezițiilor de astăzi, ofițerii CNA au depistat și ridicat ștampile, acte de recepție finală și dispozitive electronice. Totodată, persoanele vizate au fost citate la sediul CNA în vederea audierii în calitate de bănuiți.

În prezent, au loc și alte acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii Anticorupție, în vederea cercetării cazului.