Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Șoferul de la volanul…

DOC Șoferul de la volanul mașinii Audi, care a provocat accidentul de pe bd. Ștefan cel Mare, condamnat la închisoare în penitenciar de tip deschis

Șoferul de 27 de ani care acum trei luni, a provocat un grav accident pe bulevardul Ștefan cel Mare, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor patru persoane a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un penitenciar de tip deschis. Decizia a fost luată de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

„Conform prevederilor art. art. 389, 395 Cod de Procedură Penală al Republicii Moldova, instanţa de judecată, H o t ă r ă ş t e:

Tcaciuc Ion *****, se recunoaşte vinovat în comiterea infracţiunii prevăzute de art.264 alin. (5) Cod Penal al Republicii Moldova, şi se condamnă în baza acestei Legi la 6 (șase) ani 8 (opt) luni închisoare, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip deschis, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Termenul de ispăşire a pedepsei stabilit lui Tcaciuc Ion de calculat din data pronunţării sentinţei – 11 august 2020, cu includerea în termenul de pedeapsă a perioadei aflării lui sub strajă: 17 mai 2020 – 11 august 2020, inclusiv. Măsura preventivă – arestul, numită în privinţa lui Tcaciuc Ion, se menţine până când sentinţa va deveni definitivă”, se menționează în sentința instanței.

Sentința integrală:

Ce presupune detenția într-un penitenciar de tip deschis:

Deţinuţii penitenciarelor de tip deschis sînt întreţinuţi fără pază, dar sub supraveghere permanentă. În intervalul de timp de la deşteptare pînă la stingere se pot deplasa liber pe teritoriul penitenciarului în limitele stabilite de administraţia penitenciarului.

Cu permisiunea administraţiei pot să se deplaseze fără supraveghere în afara penitenciarului, dacă acest lucru este necesar în legătură cu munca exercitată, instruirea sau în caz de boală.

Duminică, 17 mai, două persoane, șoferul și pasagerul care se aflau într-o mașina de taxi – Toyota, s-au stins după ce, potrivit poliției, mașina lor a fost izbită violent de un Audi, la volanul căreia se afla un tânăr de 27 de ani. În urma impactului violent, alte patru persoane au fost transportate la spital.

Șoferul de taxi avea 40 de ani, iar pasagerul, care activa în cadrul Penitenciarului nr. 9 Pruncul, avea 46 de ani.

În mașină Audi, în momentul impactului se afla și o pasageră de 23 de ani, care a primit îngrijiri medicale, iar ulterior a refuzat internarea.

Imediat după accident, șoferul mașinii Audi a fost reținut, iar ulterior arestat.

Pentru această infracțiune legislația prevede de la 6 la 10 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Momentul impactului tragic: