Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Prima ședință de judecată…

DOC Prima ședință de judecată în dosarul lui Șor la Curtea de Apel Chișinău, după ce cauza a fost strămutată de la CA Cahul

Ilan Șor gestionează compania Dufremol, cel mai mare operator de produse duty-free de pe teritoriul R. Moldova

Prima ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor, condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, este programată pentru luni, 13 septembrie, cu începere de la ora 14:00, după ce cauza a fost strămutată de la Curtea de Apel (CA) Cahul.

Potrivit datelor publicate pe portalul instanței, magistrații urmează să examineze dosarul lui Ilan Șor.

La 25 august curent, reprezentanții CA Chișinău au publicat un comunicat despre repartizarea dosarului, însă nu au anunțat și numele magistraților care vor examina cauza.

„În legătură cu interesul public sporit, Curtea de Apel Chișinău Vă aduce la cunoștință faptul că la data de 25 august 2021 a fost înregistrată în procedură cauza penală în privința inculpatului Șor Ilan, învinuit de săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. art. 190 alin. (5), 243 alin. (3) lit. b) Cod penal. Cauza a fost înregistrată și repartizată în mod automat-aleatoriu unui complet de judecători prin intermediul Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor. Cauza urmează a fi numită spre examinare de completul desemnat. Despre data numirii spre examinare a cauzei penale veți fi suplimentar informați”, se menționează în nota CA Chișinău.

Surse ale ZdG ne-au comunicat atunci că Stelian Teleuca, Oxana Robu și Ion Bulhac sunt magistrații care fac parte din completul de judecători căruia i-a fost repartizat dosarul Șor spre examinare, dar și că Ion Bulhac a fost numit judecător-raportor pe caz. Detalii aici.

La 20 august, după 10 tentative eșuate, magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au admis cererea înaintată de către avocatul Denis Calaida și au dispus strămutarea judecării cauzei penale de la Curtea de Apel (CA) Cahul la Curtea de Apel (CA) Chișinău în privința lui Ilan Șor, deputatul condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

Citiți și: ULTIMA ORĂ/ După 10 tentative eșuate, CSJ admite strămutarea dosarului în care este cercetat Ilan Șor: de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău

Încheierea a fost pronunțată de către Colegiul penal al CSJ în componența magistraților – Nadejda Toma, Ion Guzun și Anatolie Țurcan.

Ilan Șor, care acum doi ani a fugit din R. Moldova și este anunțat în căutare, este deputat în Parlamentul de la Chișinău pe listele Partidului Politic Șor, fiind ales și președintele acestei fracțiuni parlamentare.

Citiți și: Oficial! Șor se află în Israel. Șeful INTERPOL din R. Moldova enunță două posibilități privind reținerea acestuia