DOC/ Plahotniuc ar avea interdicție de a intra pe teritoriul elvețian pentru un termen de 10 ani

Fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc, ar avea interdicție de a intra pe teritoriul Elveției și al Lichtensteinului. Cel puțin asta reiese dintr-un document făcut public de deputatul ACUM, Dumitru Alaiba.

Potrivit documentului publicat de deputatul Dumitru Alaiba, Vladimir Plahotniuc are interdicția de a intrat pe teritoriul celor două state în perioada 3 decembrie 2019 – 2 decembrie 2029.

„Vladimir Plahotniuc, născut la 01.01.1966 în Călărași, Pitușca, în prezent fără loc de reședință și locul aflării căruia nu este cunoscut, nu poate intra pe teritoriul elvețian și al Lichtensteinului fără autorizația expresă a Oficiului federal al poliției de la Berna”, este precizat în decizia datată din 3 decembrie 2019.

Presa elvețiană a scris în septembrie că R. Moldova a trimis autorităților din Elveția o solicitare de asistență juridică reciprocă în legătură cu o anchetă pe numele fostului lider al democraților. Swissinfo.ch a scris că Oficiul Federal al Justiției (FOJ) a primit cererea pe 26 august. Cererea a fost înaintată parchetului public din Zurich, principalul centru financiar al Elveției.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *