Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Ulanov se judecă cu…

DOC Ulanov se judecă cu Platon pentru apărarea onoarei, demnităţii și reputaţiei profesionale: „A spus niște aberații”

Pe rolul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, se desfășoară procesul de judecată dintre Denis Ulanov, deputatul Partidului Politic „Șor” și controversatorul om de afaceri Veaceslav Platon, anunțat în căutare de către autoritățile moldovene.

Ulanov l-a dat în judecată pe Platon pentru defăimare, judecându-se cu el pentru apărarea onoarei, demnităţii și reputaţiei profesionale.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Denis Ulanov a menționat că l-a acționat în judecată pe Veaceslav Platon pentru „unele declarații defăimătoare” făcute de Platon în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”.

„Procesul vine după participare lui Platon la emisiunea „Politica” Nataliei Morari. El a spus niște aberații și eu l-am acționat în judecată pe cale civilă. Eu am dreptate și faptul dat va fi probat”, a declarat deputatul Ulanov.

Ion Crețu, unul dintre avocații lui Platon, menționează că nu cunoaște nimic despre această cauză.

Prima ședință de judecată în acest sens a avut loc la 23 septembrie curent. În cadrul ședinței s-a decis încetarea procedurii de mediere și s-a dispus purcederea la pregătirea cauzei pentru dezbateri judiciare.

Denis Ulanov este cercetat penal fiind bănuit de escrocherie și spălare de bani. El se declară nevinovat.

La 30 iulie curent, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au anunțat că Procuratura Anticorupție (PA) a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume, spun reprezentanții Procuraturii Generale (PG).

La 1 septembrie curent, biroul național Interpol de la Chișinău a adresat o solicitare la Secretariatul General al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale (OIPC) INTERPOL de la Lyon, Franța, prin care a solicitat anunțarea în căutare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, care a fugit din R. Moldova după scrutinul parlamentar din 11 iulie.

La 2 august curent procurorii au solicitat mandat de arestare cu anunțarea în căutare pentru reținere pe numele lui Veaceslav Platon, după ce acesta a părăsit R. Moldova.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a zburat duminică seara, 19 iulie, de la Chișinău la Londra, iar autoritățile susțin că el se află și în prezent acolo.

La 14 iunie curent, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat în dosarul fraudei bancare.