(doc) Averea declarată a șefei CSP, la început de mandat

Noua șefă a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Angela Motuzoc, aleasă în această funcție la 10 ianuarie curent, declară venituri și proprietăți modeste la început de mandat. Potrivit actului de avere pentru anul precedent, familia acesteia deține în proprietate un apartament, o casă de locuit și o mașină de model Mitsubishi Pajero Sport 2012, despre care susține că are o valoare de doar 10 mii de lei.

În 2017, Angela Motuzoc a ridicat un salariu de 237 094 de lei în funcția de procuror în Procuratura mun. Chișinău și, din 16 noiembrie 2017, în funcția de adjunct al procurorului-şef al Procuraturii mun.Chişinău, ceea ce înseamnă un salariu mediu lunar de aproximativ 19 700 de lei. Alți 4 200 de lei, trecuți în actul de avere, constituie salariul acesteia la Institutul Național al Justiției.

Viorel Slabu, soțul Angelei Motuzoc, este avocat în Biroul Asociat de Avocați „Avo Lex”, iar în anul precedent a contribuit la bugetul familiei cu 114 207 de lei.

La capitolul bunuri imobile, declarația de avere pentru 2017 nu diferă de documentele similare prezentate în anii precedenți de Angela Motuzoc la Autoritatea Națională de Integritate (ANI). Familia deține un apartament în sectorul Botanica al capitalei, care, potrivit datelor cadastrale, are 99,4 metri pătrați. În posesia acestuia soții au intrat în 2002. Familia deține și cote-părți dintr-o casă de locuit, obținută în 1996 în baza unui contract de predare în proprietate privată.

În 2016, cei doi soţi au intrat în posesia unui Mitsubishi Pajero Sport, fabricat în 2012, maşină care ar avea o valoare de doar 10 mii de lei.

Vedeți AICI declarația de avere și interese pentru 2017 a șefei CSP

Angela Motuzoc a ajuns membru al CSP după ce la Adunarea Generală a Procurorilor din 17 noiembrie 2017 pentru candidatura acesteia și-au dat votul 331 de procurori. Cu o zi mai devreme, la 16 noiembrie, Motuzoc a câştigat concursul pentru suplinirea funcţiei de adjunct al procurorului-şef al Procuraturii Chişinău. Din 2001 până în 2017, Motuzoc a fost procuroră în cadrul acestei instituţii, cu excepția unei perioade de trei ani, 2009-2012, când a fost în concediu pentru îngrijirea copilului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *