Doar 9 din 13 candidați, admiși în concurs. Cine sunt pretendenții la funcția de director al CNA

Doar 9 din cei 13 pretendenți la șefia Centrului Național Anticorupție (CNA) vor merge mai departe în concursul organizat de Parlament. Unul dintre candidați și-a retras dosarul, iar alți trei au fost excluși din concurs, pentru că nu au întrunit condițiile necesare.

Comisia juridică, numiri și imunități a decis admiterea următorilor candidați:

  1. Cristina Țărnă, fost director adjunct al CNA
  2. Ruslan Flocea, secretar general al Aparatului Președintelui R. Moldova 
  3. Veaceslav Guțan, fost candidat la șefia CNA, conferențiar universitar în cadrul Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”
  4. Dorin Gorea, fost șef al Direcției municipale Chișinău a Serviciului de Informații și Securitate
  5. Vitalie Moisei, fost șef al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupție al Ministerului de Interne
  6. Sava Maimescu, fost vicedirector al Departamentului Vamal, doctor în drept, conferenţiar universitar, a candidat anterior la șefia CNA
  7. Gheorghe Macovei, avocat, lector universitar
  8. Vitalie Verebceanu, fost șef al Direcției Generale Prevenirea Corupției din cadrul CNA
  9. Alexandru Carmanovici, fost șef de direcție generală în cadrul Serviciului de Informații și Securitate

Potrivit surselor ZdG, au fost excluși din concurs Mihail Gofman, fostul șef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, avocatul Ilie Rotaru și Ruslan Vrabii. Totodată, procurorul Oleg Crîșmaru s-a retras din concurs.

Următoarea etapă din concurs va avea loc la 29 iulie.

Fotoliul de șef al CNA a rămas vacant, după ce Bogdan Zumbreanu a fost demis în cadrul ședinței Parlamentului din 8 iunie, pe motivul necorespunderii cu cerințele legale de numire în funcție.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *