Principală  —  IMPORTANTE   —   Detalii de la CNA privind…

Detalii de la CNA privind perchezițiile de la Combinatul Servicii Funerare: Patru persoane, printre care șeful și adjunctul cimitirului Sfântul Lazăr, reținute

Patru persoane – șeful, adjunctul, contabilul și un maistru din cadrul administrației Cimitirului Sfântul Lazăr, al Întreprinderii Municipale „Combinatul Servicii Funerare”, au fost reţinute şi urmează să fie escortate la Centrul Național Anticorupție, după perchezițiile efectuate de către agenții CNA și procurori, marți, 1 septembrie, la mai multe locații din capitala în cadrul unor dosare penale inițiate pentru fapte de corupție.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții CNA, persoanele reținute sunt bănuite că ar fi pretins de la oamenii, care urmau să-şi înmormânteze rudele, bani suplimentari taxei de stat.

„De asemenea, sunt cercetaţi penal pentru pretindere de mită în cazul rezervărilor locurilor de veci. De asemenea, funcţionarii cereau sume enorme în afara taxelor de stat. Revenim cu detalii la finalul percheziţiilor”, ne-a comunicat purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Agenții Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurori efectuează marți, 1 septembrie, percheziții la cel puțin 22 de adrese din Capitală. Potrivit reprezentanților CNA descinderile au loc în cadrul unor dosare penale pornite pe fapte de corupție și escrocherie, în cadrul cărora sunt vizați angajați din cadrul Combinatului Servicii Fenerare, dar și administrația Cimitirului Sfântul Lazăr din Chișinău.

„Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii desfăşoară percheziţii pe 22 de adrese din capitală, în cadrul unor dosare penale, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă şi escrocherie, comise de către un grup de persoane, angajate ale Întreprinderii Municipale „Combinatul Serviciilor Funerare”. Nemijlocit, este vizată administraţia cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău. Funcţionarii sunt bănuiţi că ar fi obţinut profituri ilegale din vânzărea locurilor de înhumare pentru decedaţi, dar şi pentru rezervarea acestora. Vom reveni cu amănunte despre finalul percheziţiilor şi numărul persoanelor reținute”, ne-a comunicat marți dimineață purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.